Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Cristina Stenbeck lämnar MTG

Cristina Stenbeck lämnar MTG:s styrelse, där hon suttit sedan 2003.

Dante Thomsen


Publicerad: 09 April 2013, 05:36
Uppdaterad: 11 Mars 2016, 07:33

Ämnen i artikeln:

MTGKinnevikTele2

Cristina Stenbeck är styrelseordförande i Kinnevik och har suttit i MTG:s styrelse sedan 2003.

Nu står det klart att hon inte tänker söka omval som styrelseledamot i MTG. Det framgår av en färsk kommuniké från bolaget.

Ersätter gör Michelle Guthrie, som just nu arbetar som vd för Google Partner Business Solutions i Japan och Stillahavsområdet.

– Valberedningens arbete går ut på att identifiera och attrahera de mest professionella, erfarna och relevanta personerna som kan bidra med värde till styrelsens arbete från ett antal kritiska perspektiv. MTG är ett av Europas ledande internationella underhållningsbolag, verksamma på fyra kontinenter, säger Cristina Stenbeck i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Valberedningen anser att Michelle Guthries utnämning stärker den nuvarande, väl kvalificerade, samt kunniga och erfarna styrelsen ytterligare, samtidigt som koncernen söker ytterligare tillväxt- och expansionsmöjligheter inom dess territorier och verksamheter.

Samtidigt avböjer även Michael Lynton att bli omvald som styrelseledamot i MTG. Han ska istället utnämnas till senior rådgivare till styrelsen efter årsstämman.

Cristina Stenbeck väljer även att kliva ur Tele2:s styrelse, där hon varit aktiv sedan 2003.

– Jag har beslutat att inte söka omval till Tele2s styrelse för att kunna fokusera på min roll som ordförande för Kinnevik, säger hon i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

MTGKinnevikTele2

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.