Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Corona kan stoppa Melloturnén

Publicerad: 6 augusti 2020, 09:32

Nästa års Melloturné hotas av coronaviruset, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Om coronaviruset sätter stopp för Melodifestivalens Sverigeturné 2021 planerar SVT att göra sex tv-shower från Stockholm. Det skriver Aftonbladet och hänvisar till källor.

Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenSVT

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


För närmare två decennier sedan, 2002, gjordes Melodifestivalens upplägg om till en turné med flera deltävlingar. Ett format som har kvarstått allt sedan dess.

Men enligt uppgifter till Aftonbladet förbereder SVT nu ett annorlunda upplägg för Melodifestivalen 2021, med anledning av spridningen av coronaviruset och Folkhälsomyndighetens riktlinjer kopplade till pandemin.

I stället för de sex direktsända arenashowerna med tusentals i publiken som varit planerade kommer SVT nästa år att göra sex tv-shower från en och samma lokal i Stockholmsorådet. Det uppger källor till Aftonbladet.

– Tv-mässigt är det inga problem för SVT att få till en riktigt bra show. Biljettintäkterna från publiken går inte till scenshowen, så SVT kan nog ge en riktigt bra show oavsett var de är. Men det är ju tråkigt om de tvingas köra helt utan publik, det tappar en hel del i känsla då, säger en källa till Aftonbladet.

På SVT vill man i dag inte berätta mer om hur mediehuset tänker kring nästa års musiktävling.

”Det är alldeles för tidigt att säga något om upplägget för Melodifestivalen 2021. Redaktionen kommer att starta upp arbetet efter semestrarna i nästa vecka. Det är stora beslut som påverkar många och som måste förankras och ingen vill i dagsläget spekulera”, skriver Camilla Hagert presschef på SVT i ett mejl till Dagens Media.

Fjolårets Melofestivalenfinan i Friends Arena, som hölls strax innan Folkhälsomyndigheten införde begränsningar i publikantal, samlade 30 000 personer.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev