Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Coop: "Positivt att hon syns i det här sammanhanget"

Publicerad: 4 december 2017, 14:06
Uppdaterad: 4 december 2017, 15:24

Bild 1/2  

Lotta Lundgren har under året varit ansiktet utåt för Coop. Beskedet om att hon nu blir en av årets julvärdar tas emot med öppna armar av matjätten.


Ämnen i artikeln:

CoopLotta Lundgren

Tidigare under måndagen annonserade SVT årets julvärdar 2017. Valet föll på duon Lotta Lundgren och Erik Haag.

Lotta Lundgren har den senaste tiden synts i flera reklamfilmer från matkedjan Coop, vilket skulle kunna ställa till problem med tanke på SVT:s public service-policy. Tobias Rydergren, presschef på Coop, säger till Dagens Media:

– Reklamfilmerna med Lotta har inte visats sedan en tid eftersom det är en karenstid inför och under tiden hon har redaktionella uppdrag för SVT. Men självklart är det positivt att Lotta syns som julvärd. Det är jättekul.

Kommer julmatsförsäljningen öka?

– Nej, jag skulle inte tro att det kommer påverka speciellt mycket. Sen är Lotta en väldigt bra person att jobba med, så det är ju bara roligt att hon är julvärd, men det kommer nog inte påverka vår försäljning.

Men lite mer julskinka kan det väl ändå bli?

– Haha, jag tror inte sambandet är så tydligt mellan valet av julvärd och julskinka. Däremot är det positivt att hon syns i det här sammanhanget.

Programledarkollegan, tillika julvärdsparhästen, Erik Haag har också han synts i kommersiella sammanhang. Under 2017 har han bland annat synts som ansiktet utåt för SBAB, där han som final satte upp en show i Globen om boendeekonomi.

"Måste kunna försörja sig"

SVT själva berättar för Aftonbladet att duons andra åtaganden inte är någon bromskloss för public service.

– Våra profiler som inte jobbar hela året måste naturligtvis kunna försörja sig de delar av året som de inte är anlitade hos oss, säger SVT:s programdirektör Lena Glaser till Aftonbladet.

I just Lotta Lundgrens fall påstår Lena Glaser att Coop-uppdraget inte riskerar att krocka med hennes uppdrag som julvärd.

– Vi är överens om att det slutar tillräckligt långt ifrån att de gör sina saker för oss.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

CoopLotta Lundgren

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev