Com Hem: "Vi har bara haft 'fräckheten' att stå upp för oss själva"

2017-09-07 14:27  

Com Hem oförstående till Discoverys anmälan till Konkurrensverket: Vi har inte gjort något fel, menar presschefen Fredrik Hallstan.

I snart en vecka har Discoverys kanaler varit släckta hos Com Hem/Boxer-kunder. Och igår beslutade Discovery att anmäla Com Hem till Konkurrensverket för distributörens "missbruk av dominerande ställning på marknaden", något som TT var först med att berätta.

I ett mejl till Dagens Media besvarar nu Com Hem Discoverys senaste drag. 

– Vi ställer oss helt oförstående till att Discovery Networks nu har anmält Com Hem till Konkurrensverket. Det här är en kommersiell förhandling där vi tyvärr ännu inte har kommit överens, men vår ambition är att lösa detta vid förhandlingsbordet istället för att anmäla varandra till myndigheterna, säger presschefen Fredrik Hallstan.

I mejlet berättar distributören att man har varit i kontakt med Konkurrensverket under dagen och är beredda på att besvara eventuella frågor.

Com Hem menar att förhandlingarna med Discovery primärt handlar om hur mycket pengar man är villig att betala för företagets tv-utbud.

– Det viktiga är egentligen hur mycket vi betalar totalt för rätten att visa deras innehåll och hur mycket Discovery i slutändan får, säger Fredrik Hallstan och fortsätter:

– Att släcka kanaler, kontakta myndigheter och göra utspel i media är tyvärr en del av deras förhandlingsstrategi. Vi har sett det fem gånger nu i Sverige. Vi hoppas att våra kunder, myndigheter och Discoverys annonsörer börjar se igenom detta. Vi är oense i förhandlingarna, men det är ju hela fundamentet kring just en förhandling.

Com Hem vidhåller att man inte gjort något fel under förhandlingarna.

– Faktum är att konkurrensreglerna inte ger något företag en ovillkorlig rätt att ensidigt höja sina priser mot kunder och konsumenter på det sätt som Discovery vill. Vi har bara haft ”fräckheten” att stå upp för oss själva och våra kunder.

Com Hem var för mindre än ett år sedan uppe för granskning hos KKV i samband med köpet av Boxer. Den gången godkändes affären, med anledning av att myndigheten ansåg att det skulle vara bortom fara ur en konkurrenssynpunkt att köpet genomfördes.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt