Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Com Hem testar fjärrkontrollsdödare – i Apple watch

Publicerad: 5 Januari 2016, 06:00
Uppdaterad: 4 Januari 2016, 16:43

Här är Com Hems testprojekt som ska få dig att glömma fjärrkontrollen.


Fjärrkontrollen till tv:n – i sig en smärre revolution för tv-tittandet när det begav sig – har hängt med in i den nya tv-världen. Exempelvis kommer den nya versionen av Apple TV med en alldeles egen fjärrkontroll.

Com Hems Tivo-lösning har också en alldeles egen fjärrkontroll.

Men nu laborerar Com Hem med en app, både för Android och Apple, som låter användaren styra tv:n genom sin smarta klocka.

– Vi vill testa vad man kan göra med wearables för att göra tv-upplevelsen bättre. Detta med fjärrkontrollen är det första steget, säger Fredrik Hallstan, presschef på Com Hem, till Dagens Media.

Appen är i nuläget inte släppt mot marknaden, utan betatestas internt på Com Hem. Bland funktionerna finns bland annat röststyrning och möjligheten att bläddra via kanalerna parat med information om programmen som visas.

– Om intresset för detta blir stort så fortsätter vi utvecklingen. Men än så länge är detta ett internt test, säger Fredrik Hallstan.

Com Hem har, trots att det ännu bara handlar om ett test, lagt ut en film om fjärrkontrollsappen på Youtube.

Com Hem har enligt sin senaste kvartalsrapport 213 000 Tivo-kunder.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.