Com Hem testar fjärrkontrollsdödare – i Apple watch

2016-01-05 07:00  

Här är Com Hems testprojekt som ska få dig att glömma fjärrkontrollen.

Fjärrkontrollen till tv:n – i sig en smärre revolution för tv-tittandet när det begav sig – har hängt med in i den nya tv-världen. Exempelvis kommer den nya versionen av Apple TV med en alldeles egen fjärrkontroll.

Com Hems Tivo-lösning har också en alldeles egen fjärrkontroll.

Men nu laborerar Com Hem med en app, både för Android och Apple, som låter användaren styra tv:n genom sin smarta klocka.

– Vi vill testa vad man kan göra med wearables för att göra tv-upplevelsen bättre. Detta med fjärrkontrollen är det första steget, säger Fredrik Hallstan, presschef på Com Hem, till Dagens Media.

Appen är i nuläget inte släppt mot marknaden, utan betatestas internt på Com Hem. Bland funktionerna finns bland annat röststyrning och möjligheten att bläddra via kanalerna parat med information om programmen som visas.

– Om intresset för detta blir stort så fortsätter vi utvecklingen. Men än så länge är detta ett internt test, säger Fredrik Hallstan.

Com Hem har, trots att det ännu bara handlar om ett test, lagt ut en film om fjärrkontrollsappen på Youtube.

Com Hem har enligt sin senaste kvartalsrapport 213 000 Tivo-kunder.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt