onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Com Hem sluter avtal med Nordisk Film

Publicerad: 29 januari 2020, 07:17

Nordisk Film ligger bland annat bakom filmen Knife Out. Framöver kommer Com Hem-kunder att få tillgång till innehåll från Nordisk Film före andra. Foto: Nordisk Film

Com Hems kunder får förutom Nordisk Films streamingtjänst, tillgång till kommande storfilmer före andra: ”Det här säkerställer viktiga inkomster för den svenska filmindustrin”, säger Kenneth Wiberg som är vd på Nordisk Film och Distribution.

Ämnen i artikeln:

Com hemNordisk Film

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Com Hem och Nordisk Film har kommit överens om ett avtal som gäller i tre år. Avtalet innebär att telekomjättens kunder blir de första som kan streama de 50-tal nya svenska, nordiska och internationella filmer som Nordisk Film distribuerar i Sverige årligen. Com Hems kunder får tillgång till filmerna när de har visats på bio och blivit tillgängliga som köp- och hyrfilmer. Ingår i avtalet gör även streamingtjänsten Nordisk Film+.

–Jag är väldigt glad för det här samarbetet, som ger Com Hem-kunder tillgång till ett brett sortiment av kvalitetsfilmer och serier, samt säkerställer att våra kunder blir de första som kan streama nya internationella och svenska storfilmer. Det här är ett viktigt steg i arbetet med att utveckla vårt tv-erbjudande för framtiden och ge våra kunder det bästa urvalet av innehåll även framöver, säger Samuel Skott, kommersiell chef på Tele2, i ett pressmeddelande.

Kenneth Wiberg, vd på Nordisk Film Distribution, är nöjd med avtalet:

– Det känns oerhört spännande att inleda ett starkt samarbete med Tele2. Genom Com Hem når de nästan två miljoner svenska hushåll, vilket innebär att alla fantastiska filmer vi tillhandahåller kommer att underhålla ännu fler tittare runt om i Sverige. Vi vill bli den ledande distributören av film i Norden, med en tydlig ambition att expandera i just Sverige. Det här säkerställer dessutom viktiga inkomster för den svenska filmindustrin, säger han.

LÄS MER: Därför dröjer det innan Com Hems tittare får tillbaka TV4 och andra kanaler 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev