Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Com Hem försvarar Tivo – som kallas för "stenåldersapparat"

Publicerad: 23 Oktober 2013, 12:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:30

Både Metro och M3 sågar Tivo. Nu svarar Com Hem på kritiken.


Ämnen i artikeln:

Com hem

I september lanserade Com Hem tjänsten Tivo, som låter tittaren välja när och var hen vill titta – på mobilen, surfplattan, datorn eller tv:n.

De första recensionerna har varit blandade. Bland annat riktas kritik mot att Sverigelanseringen sker 14 år efter att Tivo släpptes i USA.

I Metro sammanfattar teknikreportern Aron Andersson Tivo som en "dyr tv-lösning som kommer för sent till Sverige".

Han frågar sig om Tivo är en "stenåldersapparat" och dömer ut funktionen som gör att man kan fjärrstyra boxen med mobilen som "tafflig".

På prylsajten M3 skriver Simon Arons att "Tivo suger".

"En förlegad tv-lösning som känns som en framtidsvision från 90-talet. Otymplig box, osmidigt gränssnitt och en känsla av ofärdig produkt. Korkat av Com Hem att bara binda sig till Tivo", skriver han.

Björn Bergman, informationsdirektör på Com Hem, tar kritiken med ro.

– Det är klart att man vill att en sån här lansering tas emot med stor entusiasm av alla, men det är bara att inse att människor tycker olika, säger han till Dagens Media.

Han påpekar även att de negativa recensionerna i Metro och M3 vägs upp av positiva recensioner i andra medier, och nämner Lukasz Lindell som exempel.

Att Com Hem valde just Tivo förklarar han med att den var överlägsen andra lösningar vad gäller kraftfulla och konsumentvänliga funktioner.

– Tivo har de senaste tio åren investerat över en halv miljard US-dollar på forskning och utveckling. Att Com Hem nu kan ta del av den här utvecklingsbudgeten ger oss muskler i produktutveckling som vi omöjligen hade klarat på egen hand. De tjänster som Tivo lanserade 1999 har lite att göra med den Tivo vi nu lanserar.

Björn Bergman försvarar även priset på tjänsten och säger att de jämförelser som gjorts med exempelvis Netflix haltar.

– Netflix är en toppentjänst med ett bra utbud, men många vill också kunna titta på nyheter, sport, melodifestivalen eller något av alla de andra hundratals program vi älskar att bänka oss framför tv:n för.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Com hem

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.