Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

CNN:s högsta chef lämnar efter relation med kollega

Publicerad: 3 februari 2022, 07:14

CNN:s Jeff Zucker lämnar tv-huset där han haft rollen som worldwide president sedan 2013.

Foto: Wikimedia Commons

Jeff Zucker, worldwide president på CNN, lämnar tv-huset med omedelbar verkan. Anledningen är att det har kommit fram att han har en relation med en nära kollega.


Ämnen i artikeln:

CNN

CNN skakas av ännu en skandal. Bara månader efter att tv-bolagets kända nyhetsankare Chris Cuomo fått lämna kanalen. Det för att han dels ska ha hjälp till i försvaret av sin sexualbrottsanklagade storebror den tidigare guvernören Andrew Cuomo, dels för att anklagelser om olämpligt sexuellt beteende senare kommit att riktas även mot honom.

En av dem som medverkade i utredningen mot Chris Cuomo var CNN:s högsta chef Jeff Zucker. Nu står det klart att också han lämnar kanalen. Skälet? Det har kommit fram att han har haft en kärleksrelation med en kollega. Det rapporterar det egna mediehuset.

”Under utredningen av Chris Cuomo blev jag tillfrågad om en relation med min närmaste kollega, en person som jag har arbetat tillsammans med i över 20 år. Jag medgav då att förhållandet har utvecklats under de senaste åren. Jag borde ha berättat om det redan när det inleddes, men det gjorde jag inte. Jag har gjort fel och därför avgår jag i dag”, säger Jeff Zucker i ett uttalande.

Jeff Zucker har haft titeln ”worldwide president” sedan 2013 och har haft en tongivande roll i CNN:s utveckling de senaste åren.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

CNN

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev