tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

CNN rullar ut FAST-kanal

Publicerad: 24 maj 2023, 05:35

Foto: CNN

Nya CNN FAST ska locka yngre tittare med hjälp av kortare format.

Ämnen i artikeln:

Warner Bros DiscoveryCNN

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


CNN Fast är namnet på CNN:s nya FAST-kanal som i veckan lanseras i flera europeiska länder, däribland Sverige.

Kanalen lanserades på Rakuten TV under tisdagen och kommer från och med den 24 maj även finns tillgänglig via LG Channels. I juni kommer FAST-kanalen till Samsung TV Plus.

Kanalen är, enligt pressmeddelandet, utformad för att locka en yngre publik som föredrar kortare innehållsformat. Klippen, som ska vara både underhållande och informativa, ligger på mellan tre till sex minuter.

LÄS MER: FAST på uppgång – så ser förhoppningarna och farhågorna ut

– CNN Fast erbjuder en ny och annorlunda användarupplevelse till den huvudsakliga CNN-kanalen. Genom att arbeta med etablerade CTV-plattformspartners där vi redan har sett stor framgång för CNN-innehåll kan vi nu få kontakt med fler tittare och hushåll via de enheter och format som de redan tycker om, säger Humphrey Black, chef för distributionsstrategi på CNN International Commercial, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det här är ett spännande tillvägagångssätt som ger publiken ett nytt sätt att uppleva CNN:s berömda journalistik och berättande.

Vad är FAST?

FAST står för Linear free ad supported streaming tv. För tittarna är det (bortsett från utbudet) ingen skillnad mellan FAST och vanlig linjär-tv. Skillnaden ligger i tekniken och hur affärsmodellen ser ut.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev