torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Clara Scherman till Fox Sverige

Publicerad: 10 oktober 2014, 06:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:26

Clara Scherman, tidigare på TV4, blir ny kanalchef för Fox Sverige.

Ämnen i artikeln:

TV4

YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Clara Scherman har arbetat 14 år inom TV4-Gruppen, senast som inköpsdirektör med ansvar för strategier, budget och personal på kanalen. Nu rekryteras hon till Fox Sverige, där hon blir kanalchef.

– Jag slutade på TV4 i somras. Jag fick ett erbjudande om en ny roll där men jag såg att det fanns en möjlighet att få lite tid att fundera över nästa steg. Jag har jobbat på TV4 i 14 år och ville ta chansen att ta en liten paus och se vad som dök upp, och så dök det här upp. Det känns jättekul, säger Clara Scherman till Dagens Media.

I hennes nya roll på Fox får hon ett mer övergripande ansvar över kanalen, jämfört med den roll hon haft inom TV4.

– Det kommer att innebära en hel del utmaningar för mig. Det ska bli spännande att jobba inom ett stort globalt bolag, även om det i Sverige är ett litet kontor, en startup. Jag ser fram emot det. Jag kommer att jobba stenhårt för att kanalen ska fortsätta utvecklas framåt och växa.

Den 22 september var det premiär för Fox i Sverige. Åse Ytreland, nordisk chef, är nöjd med lanseringen.

– Svenskarna har tagit emot oss bra, vi är väldigt glada. Vi hade ganska modesta förväntningar, det är alltid bättre att bli glatt överraskad, men vi har ligger bättre till än vi trodde att vi skulle göra vid det här laget. Ratingen är bättre och vi har fått mycket bra respons från vårt amerikanska huvudkontor, säger hon till Dagens Media.

Så här säger hon om rekryteringen av Clara Scherman, som tillträder i januari nästa år.

– Jag är bara inställd på att vi ska göra succé och nå våra mål. För att göra det måste jag ha bra folk med mig. Clara har en spännande bakgrund och fantastisk erfarenhet. Hos oss är det ännu viktigare att ha bra personer med oss, eftersom vi är en så liten organisation. Hellre tre jättebra än tio halvbra.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev