Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Clara Henry: "Jag har inga tvivel på mig själv"

Publicerad: 1 Oktober 2016, 06:00
Uppdaterad: 30 September 2016, 14:22

LÖRDAGSINTERVJUN. Clara Henry om varför hon passar som programledare för Sveriges största tv-händelse och den positiva nervositeten inför Melodifestivalen 2017.


Ämnen i artikeln:

MelodifestvalenSVT

Youtubern och komikern Clara Henry, 22, har tidigare år varit programledare för "Uppsnack" och "Eftersnack" i Melodifestivalen, men kommer nu tillsammans med David Lindgren och Hasse Andersson att programleda hela showen fram tills vinnaren koras i mitten av mars.

– Det känns såklart både superstort och jätteroligt. Melodifestivalen är Sveriges bästa program, så jag är himla glad att få vara en del av det, säger Clara Henry till Dagens Media.

Hur länge har du vetat om det här?

– Jag fick frågan i början av sommaren, så det har varit ett tag. Men det har inte varit speciellt svårt att hålla tyst om det egentligen, men när jag och min agent har pratat om det har vi ju såklart fått vara försiktiga när det har varit folk omkring, och fått prata lite i kodord. Nu är det skönt att äntligen få prata om det.

Varför kommer du bli en bra programledare?

– För att jag är rolig, spontan och jävligt bra på sådana här saker, haha. Jag har visserligen aldrig gjort något sådant här tidigare, men jag har inga tvivel på mig själv. Det kommer säkert att bli himla nervöst i stunden – jag var nervös redan idag när vi skulle upp på scen och presenteras. Men det finns ju två typer av nervositet, en som är ångestfylld när gäller något man egentligen inte vill göra, och en som är positiv för att det är så himla stort och roligt. Jag är säker på att det är den sistnämnda nervositeten jag kommer uppleva när det är dags, uppskruvat till max.

Du kommer progamleda tillsammans med David Lindgren och Hasse Andersson – hur kommer ni komplettera varandra?

– Jag tror att vi kommer att funka jättebra ihop. Vi är i tre olika åldrar, har tre olika målgrupper och kommer med helt olika erfarenheter in i det här. Dessutom kommer vi från tre olika platser i Sverige – Hasse är från Skåne, David från Norrland och jag från Västkusten – så jag hoppas och tror att vi kommer att visa på den bredd som Mello faktiskt innebär och att tittarna ska känna att vi verkligen är med dem.

Vilken är din relation till Melodifestivalen?

– Jag har alltid varit en Mello-nörd. När jag var yngre satt jag med familjen och kollade varje år, jag älskade det som barn och ljög för mig själv när jag ”hatade” det som tonåring. Egentligen älskade jag det ju i smyg även då. Sedan kom jag till ro med att jag verkligen tycker att Melodifestivalen är riktigt bra tv.

Har du några schalger-favoriter genom åren?

– Jag älskar verkligen när Alcazar är med, och så tycker jag mycket om Sarah Dawn Finer, speciellt "Moving On" som hon tävlade med 2009. Den ska jag nog lyssna på och peppa till med innan sändningarna!

Du har ju tagit tydlig feministisk ståndpunkt och bland annat skrivit en bok om att bryta tabut kring mens ("Ja jag har mens, hurså?"). Kommer du att utnyttja den stora plattform som Melodifestivalen utgör för att föra ut ditt budskap?

– Jag vet inte riktigt än, vi har inte spikat ännu vad vi ska göra i programmen. Men jag vill såklart vara feminist i allt det som jag gör.

Hur ska du spendera helgen efter denna hektiska dag?

– Ikväll (fredag) ska jag på Justin Bieber på Tele 2 Arena, sedan ska jag antagligen träffa ett par kompisar från Göteborg och kanske fira med ett glas bubbel.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MelodifestvalenSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.