onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Charlotte Stjerngren lämnar EFN

Publicerad: 15 september 2017, 06:21
Uppdaterad: 15 september 2017, 07:27

Charlotte Stjerngren är chefredaktör och ansvarig utgivare på Ekonomi- och finansnyheter, EFN.

UPPDATERAD. Ekonomikanalens chefredaktör slutar efter en splittring med ledningen. Hennes roll tas över av nuvarande redaktionschefen Anna Fagerström.

Ämnen i artikeln:

EFN


I slutet av sommaren presenterade EFN sin satsning på lokalbevakning. Fem lokala ekonomiredaktioner skulle startas runt om i landet.

– Jag ser fram emot att EFN tar steget för att bli en genuint rikstäckande kanal. När traditionella medier drar ner känns det väldigt roligt och framför allt viktigt att satsa på kvalificerad ekonomijournalistik lokalt, sa EFN:s chefredaktör Charlotte Stjerngren då.

Men nu lämnar alltså chefredaktören kanalen. Det efter oenigheter med ledningen om just kanalens framtida inriktning, skriver Resumé. Ny ansvarig utgivare blir istället redaktionschefen Anna Fagerström.

– Vi behöver en ledning som satsar helhjärtat på att bygga upp den lokala ekonomi- och näringslivsbevakningen. Anna Fagerström, tidigare redaktionschef, som redan har varit en viktig del i att bygga upp de lokala redaktionerna, kommer i sin roll som ansvarig utgivare att vidareutveckla dessa, säger EFN:s vd Mikaela Strand, i ett pressmeddelande.

– Vi är redan Sveriges bästa och mest engagerade ekonomiredaktion. Nu tar vi ett stort kliv vidare och blir rikstäckande. Jag ser fram mot att arbeta tillsammans med alla proffsiga och kunniga medarbetare här på redaktionen, kommenterar Anna Fagerström.

Den tidigare chefredaktören Leo Lagercrantz är sedan tidigare med och leder satsningen på dagliga lokala nyheter tillsammans med Fagerström.

Enligt EFN, som förlorat flera medarbetare på kort tid, pågår just nu en rekrytering av nya journalister. Så sent som igår stod det klart att finansanalytikern Jesper Norberg lämnar EFN för att bli ny programledare på konkurrenten Di TV.

"Gemensamt beslut"

När Dagens Media når Mikaela Strand säger hon om bakgrunden till ledningsförändringarna:

– Vi har nyligen lanserat en satsning på lokalnyheter som har fått stort genomslag och intresse, så vi vill öka fokus på att bygga upp den, och det arbetet har ju letts av Anna Fagerström. Därför blir det naturligt att hon tar över EFN.

– EFN har varit väldigt framgångsrikt när det gäller börsbevakningen, och där har Charlotte varit en stor tillgång. Hon brinner verkligen för börsen. Vi ska fortsätta göra börslunch men i lite andra former eftersom det är något tittarna verkligen uppskattar.

Men varför måste det innebära att Charlotte Stjerngren slutar?

– Det handlar om var tyngdpunkten ska ligga. Vi vill göra en nystart helt enkelt.

Vems beslut är det att hon lämnar?

– Det är ett gemensamt beslut.

Hur kommer det sig att ni har förlorat så många medarbetare på kort tid?

– Det är ju alltid en omsättning. Nu är det ett par personer som har arbetat hos oss under många år, och då får man ju ha respekt för att man vill utvecklas och testa nya saker.

Dagens Media har sökt Charlotte Stjerngren.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev