Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Charlotte Lundgren lämnar Discovery Networks Sweden

Publicerad: 30 Maj 2017, 07:07
Uppdaterad: 30 Maj 2017, 07:40

Charlotte Lundgren lämnar Discovery Networks Sweden efter 13 år i säljledningen. Foto: Press

Försäljningschefen Johnny Strömgren tar över rodret efter intäktschefen Charlotte Lundgren som har valt att lämna efter 13 år på Discovery Networks Sweden.


Ämnen i artikeln:

Discovery Networks

Som Dagens Media tidigare rapporterat pågår en stor omorganisation på Discovery Networks Sweden, där hela 30 tjänster ska bort.

Enligt tidigare uppgifter till Dagens Media kommer det bland annat ske kapningar i chefsleden. Bakgrunden är en integrering mellan den svenska och den nordiska marknaden där centralisering leder till att vissa tjänster tas bort.

Nu kan Dagens Media berätta att intäktschefen Charlotte Lundgren lämnar Discovery Networks Sweden efter 13 år inom säljledningen. Istället tar Johnny Strömgren över ledningen för försäljningsavdelningen.

– Efter 13 år i företagets säljledning är det dags för mig att utforska nya möjligheter och utmaningar. Jag är otroligt stolt över vad det suveräna svenska säljteamet uppnått, och den starka position och det välförtjänt goda renommé som Discoverys försäljningsavdelning har idag. Jag är övertygad om att teamet är väl rustat i den pågående transformationen på marknaden och i utvecklingen av tv-affären, säger Charlotte Lundgren till Dagens Media.

I linje med det ökade samarbetet mellan den svenska och den nordiska marknaden kommer Johnny Strömgren rapportera till den nordiska säljorganisationen som leds av Christian Kemp som är vd för Discovery Networks Danmark & Finland. Christian Kemp är även högst ansvarig för den nordiska säljorganisationen då han har rollen som chief commerical officer för Norden.

Johnny Strömgren kommer även arbeta i nära samarbete med Kasper Kryger, vice president commercial Danmark.

– Johnny Strömgren och Kasper Kryger kommer tillsammans att leda den fantastiska svenska säljorganisationen, och jag är övertygad om att vår kvalitets- och målmedvetna svenska säljkår även fortsättningsvis kommer garantera högt fokus på att vara den bästa möjliga partnern för mediabyråer och svenska annonsörer, säger Christian Kemp samtidigt som han önskar Charlotte Lundgren all lycka till i framtiden.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Discovery Networks

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.