Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Charlotta Friborg: Stormningen av Kapitolium var viktigaste händelsen

Publicerad: 3 januari 2022, 15:29

Charlotta Friborg, programchef SVT Riksnyheter och ansvarig utgivare.

Foto: SVT

SVT:s Charlotta Friborg listar stormningen av Kapitolium och det spännande politiska året som branschens viktigaste händelser 2021.


Ämnen i artikeln:

Mediebranschen summerar 2021SVT

Enligt tradition avslutar Dagens Media året med en enkät där tongivande personer i branschen reflekterar kring året som varit – och det som komma skall.

Vilken var den viktigaste branschhändelsen 2021?

– För oss nyhetsmänniskor är det ändå stormningen av Kapitolium. Det var en attack på det amerikanska demokratiska systemet som vi aldrig sett maken till i modern tid. På hemmaplan det oerhört spännande politikåret, där landets politikreportrar jobbat stenhårt – och anser jag framgångsrikt för att begripliggöra de olika turerna.

Vem i branschen förtjänar att hyllas lite extra efter året? 

– De reportrar som rapporterar från världens många konflikthörn. Jag tänker bland andra på SVT:s Mellanösterteam Samir Abu Eid och Salim Alsabbagh som landade i Kabul samma dag som talibanerna tog över.

Vad är ditt personliga nyårslöfte? 

– Att behålla nyfikenheten och upptäckarglädjen.

Vilka frågor blir avgörande för branschen 2022? 

– Att politiken håller armlängds avstånd från media och kulturliv. Att tidningarna fortsätter utveckla sin digitala affär.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.