Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Charlotta Friborg lämnar UNT

Publicerad: 8 september 2016, 08:20
Uppdaterad: 16 september 2016, 09:44

UNT:s chefredaktör Charlotta Friborg lämnar UNT och går till SVT istället.


Ämnen i artikeln:

SVT

Upsala Nya Tidnings vd och chefredaktör Charlotta Friborg lämnar sin tjänst och går till SVT istället efter mindre än två år som chefredaktör.

Det är andra gången som SVT lyckats locka till sig UNT:s chefredaktör. Som bekant gick SVT:s vd Hanna Stjärne också från en position som chefredaktör över tidningen till SVT 2014.

Charlotta Friborg blir nyhetschef online på SVT:s riksnyheter och ställföreträdande ansvarig utgivare i samband med SVT:s omorganisation.

– Charlotta Friborg är en av landets tyngsta och dessutom modigaste publicister. Hon har åstadkommit en imponerande publicistisk och digital utveckling i olika redaktionella organisationer. Charlotta Friborg kommer att tillföra kraft och kreativitet till SVT Nyheters fortsatta förändringsresa, säger Ulf Johansson, programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna på SVT Nyheter i ett pressmeddelande.

Tidigare har Charlotta Friborg varit publisher och ansvarig utgivare för Östgöta Correspondenten samt redaktionschef för digitala medier på Dagens Nyheter.

– Jag har arbetat med digitala medier under många år och jag älskar det. SVT genomgår en väldigt spännande förändring och det ska bli roligt att vara med på den resan, säger Charlotta Friborg i ett pressmeddelande.

I tisdags blev det även klart vilka som blir nya nyhetschefer för broadcast och planering.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.