Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Charlotta Friborg blir ny ansvarig utgivare för Riksnyheterna på SVT

Publicerad: 7 Juni 2017, 11:00
Uppdaterad: 7 Juni 2017, 11:04

Charlotta Friborg. Foto: Stina Stjernkvist.

Charlotta Friborg tar över rollen som ansvarig utgivare för Riksnyheterna när Ulf Johansson går vidare till annat jobb inom SVT.


Ämnen i artikeln:

SVT

Charlotta Friborg har tidigare bland annat varit publisher och ansvarig utgivare för Östgöta Correspondenten, redaktionschef för digitala medier på Dagens Nyheter och chefredaktör och vd på Upsala Nya Tidning.

Vid årsskiftet började hon som online-chef samt ställföreträdande ansvarig utgivare på Riksnyheterna hos SVT.

När nu Ulf Johansson väljer att sluta efter fem år, tar Charlotta Friborg över hans roll som programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna, vilket inkluderar Rapport, Aktuellt, Gomorron, Nyheter på lätt svenska, SVT Forum, svtnyheter.se, SVT Nyheter-appen, text-tv och SVT Väder.

– Vi lever i en alltmer polariserad tid där det behövs ärlig och självständig journalistik. Riksnyheterna är en fantastisk redaktion, med engagerade och djupt kunniga medarbetare. Att få leda en redaktion av denna kaliber är ett otroligt fint uppdrag, säger Charlotta Friborg i ett pressmeddelande.

Charlotta Friborg kommer att ingå i divisionens ledningsgrupp som övergripande ansvarar för att leda och utveckla verksamheterna för såväl riksnyheterna och sporten som lokala redaktioner, minoritetsredaktioner och nyheternas samhällsredaktioner.

Ulf Johansson kommer att gå vidare inom SVT, och börjar från och med 1 september som projektledare för SVT Opinion och Opinion live på Samhällsredaktionen i Göteborg.

– Jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med Charlotta under det här året och vet vad hon lyckats med publicistiskt och digitalt redan nu. Hon kommer fortsätta att utveckla Riksnyheterna tillsammans med medarbetarna på ett fantastiskt sätt, kommenterar Ulf Johansson.

Charlotta Friborg börjar sitt nya uppdrag den 1 augusti 2017.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.