onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Champions League paketeras i Telia

Publicerad: 30 juni 2021, 12:06

Foto: Steffen Prößdorf

För ett år sedan stod det klart att rättigheterna till Champions League vunnits av TV4 och Cmore. Rättigheten paketeras nu i Telia.

Ämnen i artikeln:

Champions LeagueTV4TeliaC More

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Champions League ska från och med säsongen 2021/2022 ingå i paketet ”All sport från Telia, Cmore och Viaplay” – som ska kosta 499 kronor i månaden för Telias kunder.

I paketet ingår förutom Champions League även sport, film och serier från Cmore och Viaplay. Kunderna får därmed tillgång till sporträttigheter som Premier League, SHL, La Liga, Serie A och NHL.

LÄS ÄVEN: TV4:s Casten Almqvist: ”Champions League har länge stått högst upp på listan”

Eftersom Champions League-rättigheten paketeras i Telia får operatörens kunder även tillgång till matcherna via Telia Play och tv-boxen. Nu under fotbolls-EM har TV4 redan börjat köra reklam där man puffar för att Champions League nästa säsong kan ses via Telia.

– Vi är mycket stolta över rättigheterna till Uefa Champions League, fotbollens kronjuvel. Vi fortsätter att förena det bästa nätet med det bästa innehållet för våra kunder och det här är något som varit efterlängtat. Jag ser verkligen fram emot att kunna erbjuda alla våra sportentusiaster denna anrika fotbollsturnering, säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär, i ett pressmeddelande.

Nyligen aviserade Telia även att man paketerar Netflix tillsammans med Cmore och obegränsad surf. Paketet kostar 499 kronor i månaden det första året, men höjs det andra året till 659 kronor i månaden.  

Telia har sedan 2014 haft ett samarbete med Nent Groups Viasat, som numera ingår i Allente, och de senaste åren har Telias kunder därför även haft tillgång till Viaplay.

LÄS ÄVEN:
Så blir tv-operatörernas roll på framtidens streamingmarknad
Omvälvande tider på innehållsmarknaden – så rustar operatörerna för att inte tappa mark
Konkurrensen hårdnar på tv-marknaden – operatörerna marscherar framåt 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev