Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Champions League flyttar över till TV6

Publicerad: 17 Augusti 2012, 13:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:14

I samband med att fotbollslaget Helsingborg IF kvalar till Champions League, flyttar MTG sändningarna av matcherna till TV6. Tidigare har turneringens matcher sänts i MTG:s kanal TV10.


Ämnen i artikeln:

ViasatMTG TV

I och med Helsingborg IF:s kval till Champions League ska TV6 sända en match per vecka i kanalen. Tidigare sändes Champions League-matcherna i TV10 som har en kanalpenetration på 49 procent. När matcherna nu flyttas till TV6 kommer fler att kunna se matcherna, då TV6:s kanalpentration ligger på 87 procent. Siffrorna anger upplevd penetration, inte den faktiska, tekniska penetrationen.

– Champions League-fotbollen är tillbaka i TV6. Vi inleder den nya satsningen med Helsingborgs Play Off-matcher mot Celtic, säger MTG:s fotbollschef, Per Nunstedt, till dagensmedia.se.

Samtidigt försäkrar Per Nunstedt att den som vill se samtliga matcher i Champions League fortsatt kan följa dessa i Viasats kanaler.

– På Viasats plattform kommer vi att sända alla matcher. Åtta stycken per speldag under hösten. Och för dem som tycker att det är besvärligt att stapla så många tv-apparater på varandra sänder vi som vanligt ett magasin med höjdpunkter från alla arenor efter slutsignal, säger Per Nunstedt.

Den första matchen mot Celtic går av stapeln den 21 augusti, tisdag i nästa vecka.

Fredrik Hammarbäck

Ämnen i artikeln:

ViasatMTG TV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.