Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Cecilia Gave tar över Viafree

Publicerad: 2 april 2019, 06:05

Cecilia Gave blir ansvarig för Viafree i Norden.

Foto: Nent Group

Cecilia Gave blir SVP och Group Head of Viafree. I samband med rollbytet tar hon även plats i Nents koncernledning.


Ämnen i artikeln:

streamingNENT GroupViaplay

Cecilia Gave började på Nent Group 2016 som Chief Operating Officer för koncernens svenska sportverksamhet. I sin nya roll kommer hon att ha ett övergripande nordiskt ansvar för Viafrees försäljning, strategi och affärsutveckling. Cecilia Gave rapporterar till Nents Groups vd och koncernchef Anders Jensen, och tar i samband med rollbytet även plats i koncernledningen.

Alexander Bastin som sedan 2017 haft rollen som SVP, Head of Viafree och Viaplay kommer hädanefter att fokusera på den kommersiella utvecklingen av Viaplay i rollen som SVP och Viaplay Chief Commercial Officer.

Jakob Mejlhede Andersen, som har titeln EVP och Viaplay Chief Content Officer,  fortsätter att leda arbetet med originalproduktioner för Viaplay, samt ansvara för Nents inköpsavdelning för innehåll. 

Nent Groups vd och koncernchef kommenterar chefsrokaden i ett pressmeddelande: 

– Viaplay och Viafree underhåller varje dag miljoner tittare över hela Norden och har potentialen att underhålla miljoner fler. Cecilia har gjort en fantastisk insats inom vår sportorganisation och jag är väldigt glad över att hon nu tar över ansvaret för Viafree, en av våra mest spännande tjänster. Med Cecilia som ansvarig för Viafree så kommer Alexander att fokusera på den kommersiella potentialen för Viaplay, medan Jakob tar våra originalproduktioner till nästa nivå.

De nya chefsutnämningarna, skriver Nent Group, återspeglar koncernens utökade fokus på nordiska streamingtjänster.

 

 

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

streamingNENT GroupViaplay

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News