Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Cecilia Beck-Friis till spelutvecklare

Publicerad: 7 Januari 2016, 08:42
Uppdaterad: 7 Januari 2016, 11:00

UPPDATERAD. TV4:s tidigare vice vd Cecilia Beck-Friis går till spelutvecklarna Paradox Interactive.


I september 2015 sade Cecilia Beck-Friis upp sig från tjänsten som vice vd på TV4, där hon bland annat haft ansvar för den digitala affärsutvecklingen.

Nu går hon till ett uppdrag som ledamot i Paradox Interactives styrelse. Paradox Interactive både förlägger och utvecklar PC-spel och har bland annat ”Europa Universalis”, ”Magicka” och ”Cities: Skylines” i portföljen.

– Anledningen till att jag tackade ja är dels att jag tycker att spelutvecklingsbranschen är intressant och dels har Paradox haft ett fantastiskt år och har många spännande planer framåt. Dessutom är ju spelbranschen global, vilket jag tycker är intressant, och Paradox är ett visionärt, kreativt och drivet bolag, säger Cecilia Beck-Friis till Dagens Media.

– Det kommer också så klart att vara roligt att få bidra med min erfarenhet av digital affärsutveckling samtidigt som jag lär mig om spelbranschen, fortsätter hon.

Cecilia Beck-Friis tillträder styrelseposten i Paradox vid en årsstämma i mars. Sedan tidigare sitter hon även i styrelsen för Net Insight.

Har du något nytt operativt uppdrag på gång?

– Jag kan konstatera att det finns mycket spännande uppdrag och erbjudanden på marknaden och jag har haft en del dialoger. Men jag har inte för avsikt att rusa in i något, utan jag funderar och träffar folk. Just nu har jag fullt fokus på de uppdrag jag har.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.