Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Cecilia Beck-Friis: "Jag känner mig både glad och stolt"

Publicerad: 28 September 2015, 14:06
Uppdaterad: 6 September 2017, 08:38

TV4:s vice-vd Cecilia Beck-Friis berättar om beslutet att säga upp sig.


Ämnen i artikeln:

TV4

Efter 15 på TV4 har Cecilia Beck-Friis valt att sluta, något som berättades internt på TV4 under måndagen. Enligt Cecilia Beck-Friis har reaktionerna inom TV4 varit fina.

– Det känns så mycket. Det känns bra, spännande, läskigt och, framförallt kanske, så känner jag mig modig. Jag har varit så engagerad i allt som TV4 har gjort under så lång tid och det har varit många intensiva år, men jag känner mig både stolt och glad, säger hon till Dagens Media.

Cecilia Beck-Friis har bland annat arbetat med att lägga grunden för TV4:s, C Mores och Bonnier Broadcastings digitala strategi, som nu närmar sig slutfasen. Efter årskiftet lanseras den nya koncerngemensamma OTT-tjänsten, under varumärket C More.

Där ska C Mores tidigare video on demand-tjänster (Filmnet, C Sports och C More Play) och delar av TV4 Play Premium ingå.

– TV4 är ett spännande företag med mycket hjärta och hjärna. Det har varit fantastiskt att få se den relationen människor har till kanalen och när de berörs är ju vårt jobb helt fantastiskt.

Hon fortsätter:

– Under åren har det skett många ändringar, TV4 är ett företag som på många sätt är i konstant förändring. Att vi bytt ägare och fått till flera kanaler är bara en liten del av vår förändring men jag tycker att vi behållt våra kärnvärden och vår publicistiska vision kring bredd, mångfald och kvalitet.

Cecilia Beck-Friis säger att beslutet att lämna TV4 är något som varit bestämt sedan en tid tillbaka och hon har inget jobb som väntar.

– Jag har ingen aning vad jag ska göra senare – och det känns väldigt bra. Jag vill vara ledig och verkligen se vad jag vill göra. Jag förespråkar alltid förändring och mod och nu känns det verkligen som att jag måste förlita mig till mitt mod, och att det kommer att bli bra.

Cecilia Beck-Friis kommer att jobba kvar under hösten på TV4.

Casten Almqvist, som i dag är vd för TV4-gruppen:

– Cecilia har varit en central person i arbetet med vår digitala transformation så här långt. Jag respekterar hennes beslut och är glad över att hon finns kvar under en övergångsperiod. Vi fortsätter utifrån iden att TV4, CMore och övriga Bonnier Broadcastings tjänster skall samverka i ett gemensamt ekosystem och en gemensam teknisk plattform, säger Casten Almqvist, som i dag är vd för TV4-gruppen.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.