Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Casten Almqvist svarar på medarbetarnas brev

Publicerad: 23 April 2014, 12:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:40

I ett eget öppet brev svarar nu TV4-vd:n på personalens öppna brev där skarp kritik riktas mot nedläggningen av lokal-tv:n.


Ämnen i artikeln:

TV4

Uppståndelsen efter TV4:s beslut att skrota lokalsändningarna har sköljt som en kylig våg över kanalens ledning.

Dagens Media berättade tidigare i dag att Nätverket för Lokal-TV, där 151 nuvarande och tidigare medarbetare på TV4 och Nyhetsbolaget ingår, i ett öppet brev uppmanar kanalens ledning att besinna sig angående lokal-tv:n.

"TV4 är inte vilket företag som helst. Med stort ansvar och förtroende följer också högre krav. Som ni säkert noterat höjs nu politiska röster för att dra tillbaka de reklamminuter som vi fick tack vare den lokala närvaron och den tydliga satsningen på kvalitetsjournalistik från hela landet.

Sedan chockbeskedet den 9 april har det stormat rejält. Valet att lämna lokala sändningar för lokal publik har långtgående konsekvenser. Det berör långt fler än 140 personer som snart mister sitt nuvarande jobb och sin granskande roll på det lokala planet" skriver de bland annat i det öppna brevet.

Klockan 15:30 i dag sammanträder TV4-gruppen i ett styrelsemöte. Nätverket för Lokal-TV hoppas att det öppna brevet och åsikterna som framförs ska få ledningen att tänka om.

Imorgon klockan 09.00 hålls ett personalmöte på Nyhetsbolaget, där frågorna kring nedläggningen kommer att diskuteras ytterligare.

TV4-Gruppens vd, Casten Almqvist, vill innan dess reda ut "missuppfattningarna" kring att lokal-tv skulle vara en "vinstmaskin", och att TV4 skulle vara gynnade av det politiska systemet.

Därför svarar han nu med ett eget öppet brev.

"Tack för brevet och ert stora engagemang. TV4 är inte vilket företag som helst, det är vi helt överens om. TV4 har genom åren med en ambitiös satsning på nyheter, samhällsbevakning, lokal-tv, sport, drama och underhållning byggt upp en unik position. Och den positionen tänker vi behålla och utveckla. 

Jag har en enorm respekt för den ambition, den förändringskraft och den lojalitet med TV4 som har präglat arbetet ute på de lokala redaktionerna. Med små medel har man lyckats vara relevanta och viktiga för den lokala publiken och återkommande också tagit fram nyheter som nått hela vägen in i rikssändningarna.

Men mediebranschen står mitt i en total omdaning som vi måste förhålla oss till. Trots att lokala nyheter och lokalt innehåll är något som många är intresserade av även när tittandet flyttar till nätet, återstår det att knäcka hur man som medieaktör på riksnivå bygger en fungerande affär kring det." skriver han bland annat i brevet som kan läsas i sin helhet här.

LÄS OCKSÅ:

Pär Ullrich

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.