Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Casten Almqvist om inhoppet: "Som en hälsosam fjärilsfarm i magen"

Publicerad: 10 augusti 2016, 13:46
Uppdaterad: 14 augusti 2017, 11:45

Dagens Media tog ett snack med TV4:s vd Casten Almqvist inför hans inhopp som programledare på lördag.


Ämnen i artikeln:

TV4Nyhetsmorgon

På lördag kommer TV4:s vd Casten Almqvist hoppa in som programledare för "Nyhetsmorgon". Något han även gjorde förra året.

Dagens Media tog ett snack med Casten Almqvist inför programmet.

Hur kommer det sig att du hoppar in som programledare?

– Det började som en utmaning ifjol när chefen för Nyhetsmorgon, Margaretha Zachrisson skulle lägga vikariepusslet inför sommaren. Jag är väldigt smickrad av att få samma utmaning igen. Det var riktigt roligt förra gången att på djupet få delta och arbeta med kollegorna på redaktionen. Att inte bara prata om programmet utan även få vara en del av det. Det blir lite av ett återbesök till där jag började mitt yrkesliv som reporter för snart trettio år sedan.

Hur känns det inför lördagen?

– Jag har stor respekt för Nyhetsmorgons genomslag. Någonstans förstod jag nog inte riktigt magnituden av uppgiften förra gången. Om jag ska jämföra från förra året har jag nog större respekt för utmaningen i år. Det är som en hälsosam fjärilsfarm i magen.

Hur förbereder du dig?

– Jag har plågat min omgivning med mängder av frågor. Jag är nog mer omständlig och frågvis än vad de professionella programledarna är. Det är väldigt noga förberedelserna innan som göras och jag har mycket material att läsa in mig på som våra researcher tagit fram. Sen repeterar jag en del i studion, där skiljer jag mig nog från de professionella programledarna som inte behöver repetera på samma sätt.

Vad är det värsta som kan hända inför sändningen?

– Det är klart att det blir lite klurigt när något dramatiskt och oförutsätt händer. Men det är också sådana nyhetshändelser, som gör att vi måste bygga om schemat som man egentligen längtar efter. Det är det som skapar nerv, ju senare programmet förändras desto bättre blir det. Så det skulle vara både det läskigaste och mest spännande, men jag vet att jag har ett bra team bakom mig om det skulle inträffa.

Vem är drömgästen som du skulle vilja bjuda in i studion på lördag?

– Att ha Daniel Ek på plats i studion är väldigt stort. Han är en förebild och stor hjälte som visat hur man kan transformera och förändra en hel industri. Det ska bli spännande att se om vi kan hitta gemensamma beröringspunkter att prata om. Det ska även bli intressant att höra om Kjell-Olof Feldt och Birgitta von Otters nya bok om alkoholism och medberoende.

Förutom Daniel Ek och makarna Kjell-Olof Feldt och Birgitta von Otters kommer även TV4s utrikeskorrespondent Samir Abu Eid att gästa studion och ge sin bild av läget i Turkiet.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Nyhetsmorgon

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News