Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Casten Almqvist: ”Ökad konkurrens när Disney gör entré”

Publicerad: 27 december 2019, 06:24

Teliaaffären var, enligt TV4 Medias vd Casten Almqvist, årets största branschhändelse. Och den stärker TV4:s position när konkurrensen om tittarna ökar, menar han.

Casten Almqvist, vd TV4 Media, ser framför sig att konkurrensen om tittarna ökar i samband med Disney Plus intåg i Sverige.


Ämnen i artikeln:

TV4Casten Almqvist

Telias köp av TV4. Com Hems släckning av TV4 och den ökade konkurrensen på streamingmarknaden. Dagens Media har frågat ett 20-tal tongivande mediechefer om de viktigaste branschhändelserna 2019 – samt vad de ser när de blickar in i medieåret 2020.

Casten Almqvist, vd TV4 Media.

Vilken var den största branschhändelsen 2019?

– Att Bryssel gav klartecken till Telia att genomföra förvärvet av Bonnier Broadcasting, numera namnändrat till TV4 Media. Telias tekniska kompetens, stora kundbas och finansiella muskler skapar förutsättningar för oss att även framöver kunna konkurrera med de stora amerikanska streamingjättarna. Detta är en banbrytande affär som skapar en hållbar möjlighet för oss att kunna fortsätta erbjuda publiken svenska kvalitetsprogram som Nyhetsmorgon, Så mycket bättre och Solsidan men även premiumsport som SHL och fotbolls-EM.

Årets tuffaste utmaning?

– Att Com Hem valde att släcka TV4 och därmed beröva miljontals svenskar möjligheten att titta på våra kanaler trots den julklapp om gratis visning av TV4-kanalen över jul och nyår som vi erbjöd.

Årets viktigaste publicering?

– Ture Sventon på C More. Den markerar en helt ny era i C Mores historia. Dels genom den fantastiska berättelsen och de fina skådespelarinsatserna men också genom det faktum att vi på C More med Ture Sventon inleder 2020 års storsatsning på att samla familjen.

Om du ska sia om 2020, vad tror du kommer definiera nästa år?

– Ökad konkurrens bland annat i form av att Disney Plus gör entré på arenan. Därför känns det extra bra att veta vilken urstark uppsättning program vi kommer att presentera under året med både nyheter som Hamilton med ny huvudrollsinnehavare och klassiker som Let´s Dance.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Casten Almqvist

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev