Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Casten Almqvist leder Nyhetsmorgon

Publicerad: 7 Augusti 2015, 06:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:55

TV4:s vd Casten Almqvist hoppar in som sommarvikarie i Nyhetsmorgon.


Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistTV4

I morgon lördag får Nyhetsmorgons tittare stifta bekantskap med ett nytt programledaransikte.

Det är TV4:s vd Casten Almqvist som gör programledaredebut i kanalen, när ordinarie programledaren Jesper Börjesson är på semester.

Bakom rekryteringen av den nya sommarvikarien står Margaretha Zackrisson, chef för Nyhetsmorgon på Nyhetsbolaget.

– Jag hade några luckor i vikarieprogrammet och när jag träffade Casten i TV4:s matsal i början av sommaren, slängde jag ur mig frågan rent spontant. Jag tror att jag själv blev lika förvånad som han blev, säger Margaretha Zachrisson till Dagens Media.

Frågan var dock allvarligt menad och hon märkte att Casten Almqvist också gick igång på tanken.

– Jag insåg direkt att det var en bra idé, trots att jag inte hade bollat den med någon på förhand. Casten är duktig på att prata offentligt och på att intervjua personer, och har ju erfarenhet som journalist, säger Margaretha Zachrisson.

Den senaste veckan har Casten Almqvist suttit på Nyhetsmorgons redaktion och planerat programmet tillsammans med Jenny Alversjö som är veckans producent. Sändningen kommer bland annat att innehålla intervjuer med lördagsgästen Ingvar Oldsberg och med journalisten Joakim Palmqvist, aktuell med en bok om serieskytten Peter Mangs.

– Casten kommer att sätta sin prägel på programmet. För många tittare blir det en ny bekantskap, men de som känner till honom kommer att få se en ny sida av honom. Det är inte företagsledaren Casten Almqvist som vi kommer att möta i rutan, säger Margaretha Zachrisson.

Sändningen blir Casten Almqvists debut som programledare i TV4, men inte hans första uppdrag som programledare. Han har tidigare varit programledare i radio och på 80-talet ledde han SVT-programmet "Rock från Kulturbolaget" tillsammans med Lydia Capolicchio.

Han har även en bakgrund som tv-producent på bland annat Strix och SVT, där han bland annat producerade "Efterlyst" och "I manegen med Glenn Killing", och är utbildad journalist i grunden.

– Jag vill betona att det handlar om ett inhopp och att jag inte på något sätt bör förväxlas med de superproffs som normalt är programledare i Nyhetsmorgon. Jag tycker att detta skall bli jättekul men känner också stor ödmjukhet inför uppgiften, säger Casten Almqvist till TV4.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.