Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Casten Almqvist: "Jag förstår Schermans bitterhet"

Publicerad: 2 September 2013, 10:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:36

TV4-gruppens vd Casten Almqvist slår tillbaka efter sin företrädare Jan Schermans svidande kritik.


Som Dagens Media berättade tidigare i dag riktar Jan Scherman och Göran Ellung - återigen - svidade kritik mot Bonnier. Denna gång i en debattartikel publicerad i DN.

Bland annat anklagas koncernen för att vara allt för fokuserad på kortsiktig vinstmaximering, vilket duon menar är anledningen till att TV4 News skrotades.

I ett blogginlägg på TV4-gruppens sajt slår nu TV4:s vd Casten Almqvist tillbaka mot kritiken. I inlägget konstaterar han att den kritik som förs fram är gammal skåpmat. Han tycker också att det är dags att " dra ett streck i denna bakåtblickande diskussion".

" TV4 News var en gammal lösning på en ny utmaning. Ett ambitiöst projekt, men grundpremissen, att det är via en linjär 24-timmars kanal som man når dagens och framtidens nyhetskonsumenter bäst, var föråldrad och felaktig. Det kan ingen långsiktighet i världen ändra, tvärtom. Det ansåg också den eniga styrelse i Nyhetsbolaget, inklusive medarbetarrepresentanter, som fattade beslutet om nedläggning", skriver Casten Almqvist.

Han påpekar också, återigen, att TV4 News startades för sent och tycker inte heller att Bonnier haft för lite uthållighet med TV4 News.

" Uthålligheten är central när det gäller att förverkliga idéer man verkligen tror på. Men i en snabbt föränderlig medievärld är det minst lika viktigt att snabbt kunna avsluta projekt som visar sig vara otidsenliga. Jag har förståelse för den bitterhet Scherman och Ellung känner i dag när projektet lagts ner, men jag är helt trygg med att Nyhetsbolaget tagit rätt beslut. TV4 News mötte aldrig några av de delmål och kalkyler som den förra ledningen satte upp".

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.