fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Carolina Neurath till SVT

Publicerad: 10 maj 2017, 07:24
Uppdaterad: 10 maj 2017, 07:31

Carolina Neurath blir programledare i SVT. Foto: Niclas Engsäll

"Jag behövde helt nya utmaningar efter totalt nio år som ekonomijournalist", säger hon till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

SVTCarolina Neurath

HF


Det är flera tunga profiler som blir en del av SVT:s nya morgonsatsning – bland namnen återfinns Svd:s prisbelönta reporter Carolina Neurath, skriver SVT.

Hon har bland annat tilldelats Guldspaden 2010 för hennes och kollegan Jacob Bursells granskning av den svenska revisionsbranschen. Hon ligger även bakom den uppmärksammade boken "Den stora bankhärvan – Finansparet Hagströmers och Qvibergs uppgång och fall".

– Det känns vemodigt att lämna SvD och alla begåvade, roliga och varma kollegor efter åtta år. Men jag är samtidigt oerhört glad för nya jobbet. Det gick inte att tacka nej till. Jag behövde helt nya utmaningar efter totalt nio år som ekonomijournalist, säger hon till Dagens Media och fortsätter:

– Jag är verkligen en nyhetsnörd och ser fram emot att vara en del av nyhetspulsen på mornarna när stora händelser briserar och att kunna växla mellan högt och lågt i nyhetsväg, som är tanken med nya programmet.

Sedan tidigare står det klart att Aftonbladets Karin Magnusson och tv-profilen André Pops kommer programleda den nya satsning. Bland de nya namnen återfinns även Åsa Avdic, Pelle Nilsson och Alexander Norén.

Programchefen för SVT Nyheter, Ulf Johansson, beskriver rekryteringarna som ett "dreamteam".

– Neurath är en av landets mest spännande journalister. Hon har journalistisk spets och har redan fått flera professionella utmärkelser. Med sin ekonomibakgrund är hon en stor tillgång och blir ett bra komplement till de övriga programledarna, säger Ulf Johansson programchef på SVT Nyheter till SVT.

Det nya morgonkonceptet med fokus på nyhetsflödet drar igång den 28 augusti.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev