Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Carola Lundell lämnar TV4

Publicerad: 10 januari 2018, 12:41
Uppdaterad: 10 januari 2018, 12:41

Carola Lundell lämnar TV4 och startar eget.

Efter drygt fyra år som chef för tillväxtaffärer på TV4 väljer Carola Lundell att lämna kanalen för att satsa på egen verksamhet.


Ämnen i artikeln:

TV4TV4-gruppen

Carola Lundell har tillsammans med sitt team varit delaktig i etableringen av TV4-gruppen och har under sin drygt fyra år långa period som chef för tillväxtaffärer varit involverad i skapandet av annonsplattformen Woo, matdestinationen Köket, talangnätverket ENT och lanserat nya digitala lösningar till Fotbollskanalen.

Nu väljer hon att lämna kanalen och istället satsa på egen verksamhet.

– Jag är jättestolt över min och mitt teams insats. När jag klev in på TV4 för över tre år sedan så fanns varken Köket, ENT eller Woo och det har varit en fantastisk resa från workshops, powerpoints och business cases i Excel till fullt realiserade tjänster och produkter. I dag är Woo den största svenska räckviddsaktören inom avod, Kökets ekosystem har vuxit och omsätter 60 miljoner kronor inklusive Kökets favoriter, och ENT har gjort ett stort avtryck i talangvärlden och med sin Youtube-kanal, säger Carola Lundell i ett pressmeddelande.

Utöver satsningen på egen verksamhet har Carola Lundell tackat ja till styrelseuppdrag inom bland annat fintech.

I väntan på en ny efterträdare kommer Mathias Berg tillfälligt ta över Carola Lundells roll när hon avgår i mars.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

TV4TV4-gruppen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.