Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Carina Berg, Hannibal och Huss – här är Kanal 5:s vår

Publicerad: 5 december 2012, 06:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:02

Här är alla Kanal 5:s program i vår – som bland annat rymmer en motoffensiv mot SVT:s reklam-tv-dödare ”Melodifestivalen”.


SBS-kanalerna Kanal 5 och Kanal 9 har ett starkt 2012 bakom sig, med en ökning av tittartidsandelen i kanalens huvudmålgrupp 15-44 år.

– Det är grymt bra siffror, både för Kanal 9 men framförallt för moderskeppet Kanal 5 som vi inom SBS har som strategi att värna om, säger Calle Jansson, kanaldirektör för SBS TV.

Han konstaterar att Kanal 5:s styrkor i tablån – som en rad välfungerande inköpta serier – ska förvaltas under 2013, samtidigt som kanalen förstärker med bland annat Irene Huss-filmer och TV4-värvningen Carina Berg.

Här är Kanal 5:s svenska program i vår:

• Humorprogrammet Partaj kommer tillbaka i en fjärde säsong, med Christine Meltzer och Johan Petersson.

• Realityserien Ullared får en ny säsong, med premiär i januari.

Sofias änglar kommer tillbaka i februari. I Sofias änglar hjälper Johnnie Krigström, Mattias Särnholm och Sofia Wistam tio familjer som har haft stor otur.

Tunnelbanan, med premiär i januari. Andra säsongen av realityserien där tittarna får följa livet i Stockholms tunnelbana.

Arga Snickaren, med Anders Öfvergård, kommer tillbaka för att hjälpa husägare i kris.

En stark resa med Morgan och Ola-Conny. I den här andra säsongen åker Ullared-stjärnorna till USA.

Fråga Olle-dokumentären med programledaren Malin Gramer. Premiär i januari.

•  Carina Berg har börjat utveckla ett nytt program i samarbete med Kanal 5, som ska visas senare under våren.

• Filip & Fredrik kommer tillbaka med två program. I det ena listar duon Sveriges viktigaste ögonblick, med hjälp av ett gäng forskare från Lunds Universitet. Händelserna är de som lett fram till att Sverige ser ut som det gör idag. I det andra programmet, som dagensmedia.se tidigare har berättat om, intervjuas kändisar i en hiss. Arbetsnamn på programmet är Hissen.

Inköpta serier i Kanal 5:s vårtablå:

Jordens undergång-filmer. Kanal 5 visar med start i februari fem dramathrillers, under fem lördagar, som alla har jordens undergång som tema. Filmerna är nyproducerade och fristående. Regissörer är bland andra Steve Barron (Treasure Island) och Rob Liebermann (Arkiv X, Titanic). Bland skådespelarna märks Julia Ormond, Terry O’Quinn och Matthew Modine. Filmerna visas mot ”Melodifestivalen” i SVT.

Hannibal, med Mads Mikkelsen i rollen som Dr Hannibal Lecter från filmen ”När lammen tystnar”. Serien är regisserad av Brian Fuller och ska visas på tv-kanalen NBC i USA.

Person of Interest. Ny kriminalserie med John Reese i rollen som före etta CIA-agent som gått under jorden och lever som hemlös. Premiär i början av januari.

The Carrie Diaries. Av skaparna bakom Gossip Girl, som sänds för sista gången den här säsongen. I The Carrie Diaries får tittarna följa en ung Carrie Bradshaw, känd från Sex and the City när hon lämnar småstadslivet för Manhattan. Serien är skapad av Josh Schwartz, Stephanie Savage, Len Goldstein, Candace Bushnell och Miguel Arteta.

Arrow, med superhjälten Green Arrow. Serien är producerad av skaparna bakom Game of Thrones och Supernatural. Huvudrollen innehas av Stephen Amell från bland annat Private Practice och Hung.

Zero Hour. Mikael Nyqvist spelar gangster i ABC:s nya dramathriller.

Devious Maids. Dramakomedi av Marc Cherry, mannen bakom Desperate Housewives. Tittarna får följa fyra kvinnor som arbetar som hemhjälp åt de rika och berömda i Beverly Hills. I huvudrollen syns Ana Ortiz från Ugly Betty.

Red Widow. Dramathriller från skaparna av Dexter och Twilight. Bygger på det holländska dramat Penoza och ska visas på ABC i USA.

• Ny säsong av Greys Anatomy.

• Ny säsong av Once Upon a Time.

Irene Huss. Sex nya filmer om kriminalinspektör Irene Huss sänds under våren. I huvudrollen ser vi Angela Kovács. Filmerna är ”Den som vakar i mörkret”, ”Det lömska nätet”, ”En man med litet ansikte”, ”Tystnadens cirkel”, ”I skydd av skuggorna” och ”Jagat vittne”. Alla är inspelade under 2011 och regisserade av Richard Hol och Emiliano Goessens.

Läs om TV3:s och TV4:s vårtablåer här:

Läs mer om tv-kriget i vår i dagens utgåva av Dagens Medias papperstidning eller i DM Plus:

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.