Candy Crush blir tv-show i USA

2016-10-18 16:49  
Vem som blir programledare för Candy Crush-serien ska avlöjas inom kort.

Candy Crush Saga kommer till liv i tv-show hos CBS.

Nu blir mobilspelet och globala fenomenet Candy Crush Saga snart tv-show på amerikanska kanalen CBS.

I programmet kommer spelet till liv när lag om två personer tävlar på enorma, interaktiva spelplaner baserade på senaste teknologin, för att med hjälp av intelligens och fysisk smidighet erövra vinnar-titeln.

CBS, produktionsbolaget Lionsgate och svenska King kommer samarbeta kring det nya formatet.

– Vi är stora fans av Candy Crush, och känner som så många andra till kicken när man lyckas avancera till en ny nivå. Vi ser fram emot att jobba med Lionsgate och King för att anpassa ett av världens mest populära och underhållande spel till tv-format och göra det tillgängligt för dess passionerade skara fans, som kommer kunna titta och spela med hemifrån, säger Glen Geller, chef för CBS Entertainment, i ett pressmeddelande.

Sebastian Knutsson och Nicki Sheard från King kommer att vara exekutiva producenter, tillsammans med Peter Levin som bland annat är vd för Goodbye Kansas, samt Russell Binder och Matt Kunitz.

Vem som blir programledare för Candy Crush-serien ska avlöjas inom kort.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt