Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Canal Plus startar SF-kanalen

Publicerad: 25 Augusti 2009, 09:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Canal Plus satsar på svensk film med en ny betaltv-kanal som sänder godbitar ur SF:s arkiv. "Nu är vi kompletta på filmsidan", säger programdirektören Mats Örbrink.


Canal Plus filmkanaler har hittills dominerats av amerikansk film eftersom bolaget har avtal med sex av åtta Hollywoodstudios. Nu ska utbudet breddas med en sjunde kanal.

- Vi kom fram till att om vi skulle förbättra oss så borde vi göra det inom svensk film. Vi kontaktade SF som tände på idén, säger Mats Örbrink.

Den 1 oktober är det premiär för SF-kanalen, som ska sända svensk film från SF dygnet runt. Canal Plus har valt ut omkring 250 filmer från sextiotalet och framåt. Tablån rymmer allt från familjefilm och Astrid Lindgrens klassiker till Van Veeteren, Hasse & Tage och Ingmar Bergman.

- SF har ett väldigt brett spektrum och vi har satt ihop en riktigt bra godispåse med många succéer. Det är en tacksam kanal eftersom vi enkelt kan bygga olika teman, till exempel en Ingmar Bergman-weekend, säger Mats Örbrink.

Kanalens bibliotek ska regelbundet växa med nya SF-filmer som har fått något år på nacken.

- Nu kan vi inte bli så mycket bättre på filmsidan. Sen när det gäller sportkanaler så är det en ständig kamp om nya rättigheter och saker man vill ha, säger Mats Örbrink.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.