Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Canal Plus och BBC lanserar barnkanal

Publicerad: 22 Februari 2011, 09:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:20

Canal Plus startar en barnkanal i samarbete med BBC Worldwides kanal CBeebies, som bidrar med innehåll.


Ämnen i artikeln:

BBCCanal PlusTV4-gruppen

Brittiska BBC Worldwide har länge velat växla upp verksamheten i Norden. I december 2008 lanserade kanalhuset ett antal kanaler och sänder sedan dess fem av sina sex internationella kanaler i regionen – BBC Entertainment, BBC Lifestyle, BBC Knowledge, BBC HD och BBC World News.

Finanskrisen stoppade sedan satsningen, men i juni är det nordisk premiär för den sjätte kanalen CBeebies, men det blir ingen fristående kanal den här gången. CBeebies kommer istället att stå för en stor del av innehållet i Canal Plus nya barnkanal.

– Vi har sett en öppning på den nordiska marknaden för CBeebies och hittade en fantastisk partner i Canal Plus. Eftersom vi måste dubba innehållet på åtminstone tre språk var det svårt att få ekonomi i en egen 24-timmarskanal, säger Ian McDonough, kanaldirektör för BBC Worldwide i Europa, Mellanöstern och Afrika. till dagensmedia.se.

CBeebies sänder med egen kanalgrafik klockan 6.30-9.30 och 15.30-18.30 i Canal Plus reklamfria barnkanal. Cbeebies är en reklamfri betalkanal på många marknader, men i Mexiko och Polen sänder den reklam.

Till skillnad från många konkurrenter sänder kanalen inte bara tecknade serier utan även dock- och liveshower för barn upp till 6 år. Målet är att programmen ska utbilda, informera och underhålla.

– Våra BBC-program säljer väldigt bra på den nordiska marknaden, men tittarna har inte kopplat det till BBC. Vi vill stärka våra varumärken i regionen. Målet är finnas i alla hem för alla människor och hittills går det ganska bra, säger Ian McDonough.

BBC Worldwide har än så länge inget kontor i Norden, men Björn Albrektson har arbetat som fristående konsult för tv-huset sedan 2009.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

BBCCanal PlusTV4-gruppen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.