Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Canal Plus miljonkrav mot 18-åringen

Publicerad: 26 Maj 2011, 09:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:54

När den 18-årige huliganen rusade in på plan avbröts matchen – och Canal Plus sändning. Det vill vd:n Johan Kleberg nu ha betalt för.


Ämnen i artikeln:

Canal Plus

Malmö FF har redan sagt att de ska undersöka alla juridiska möjligheter att få ersättning för de kostnader klubben kan komma att drabbas av på grund av den avbrutna matchen i tisdags.

Nu står det klart att även Canal Plus planerar att rikta skadeståndskrav mot den 18-åring som stormade planen eftersom deras sändning fick brytas.

– Den person som sprang in på planen borde rimligtvis ha vetat om att det skulle leda till att matchen avbröts. Det gör att det finns anledning för oss att ställa skadeståndskrav, säger Johan Kleberg, vd för Canal Plus.

Dels vill Canal Plus ha ersättning för att man inte kunde nyttja en inköpt rättighet. Dels rör det sig om rena kostnader för produktionen – som var extra stora då Canal Plus hade teknik för 3D-produktion på plats.

– Det rör sig om miljonbelopp, säger Johan Kleberg.

18-åringen har själv ingen inkomst, enligt hans senaste deklarationer. Johan Kleberg vill inte spekulera i möjligheterna att faktiskt få några pengar.

– Jag känner inte till hans ekonomiska situation. Det viktiga för oss är att skicka en signal om att individers beteende påverkar sporten. Som en viktig partner till svensk fotboll måste vi agera, och detta är ett sätt att göra det.

– En viktigare del är att vi vill vara med om att ta ett gemensamt ansvar gällande de problem som finns på läktarna.

Detta är första gången Canal Plus planerar att söka kompensation från en enskild huligan för en avbryten sändning.

Johan Kleberg säger dock att liknande krav kan bli aktuella för den avbrutna matchen mellan AIK och Syrianska i fall en förövare skulle identifieras.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Canal Plus

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.