Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Canal Plus byter vd

Publicerad: 10 januari 2011, 12:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:25

Jonas Eriksson lämnar Canal Plus för ett jobb som vice vd på Bonnier Broadcasting & Entertainment. Ny vd blir Johan Kleberg, i dag operativ chef på kanalen.


Ämnen i artikeln:

Canal Plus

- Under Jonas Erikssons tid har Canal Plus framgångsrikt samordnats med övriga TV4-Gruppen och stärkt sin position som Nordens ledande premium-tv-företag. Nu påbörjas nästa fas, där det är viktigt att i högt tempo fortsätta utveckla CanalPlus utbud och erbjudande på respektive lands marknad och att härigenom få affärerna att växa,, säger TV4-Gruppens vd Jan Scherman i ett pressmeddelande.

Samtidigt får Canal Plus, som köptes av TV4 år 2008, en Sverigechef i Jonas Lönnquist, tidigare på Canal Plus säljavdelning. Även Norge får en landschef, Steinar Braendeland.

– Premium-tv växer i hela Europa och är en allt viktigare del av tv-industrin. Det ska bli väldigt spännande att leda och utveckla Canal Plus marknadsledande position inom nordisk betal-tv. Med nya landschefer kommer vi att ytterligare förstärka vårt sälj- och marknadsföringsarbete i Norge och Sverige, säger Johan Kleberg i pressmeddelandet.

Johan Kleberg tar nu plats i TV4-Gruppens koncernledning. Han är även ansvarig för koncernens inköp av sporträttigheter.

Jonas Eriksson förklarar varför han går tillbaka till Bonnier Broadcasting & Entertainment:

– Området omsätter över 10 miljarder i dag och det behövs kraft på det onrådet. Sedan är det också så att första delen av samordningen mellan Canal Plus och TV4 är klar och det känns som om jag gjort mitt jobb, säger han till dagensmedia.se.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Canal Plus

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.