Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Canal Digital sänder egen NHL-kanal

Publicerad: 16 juli 2009, 12:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:18

Canal Digital lyfter in ESPN America i sitt familjepaket. Det innebär att en majoritet av deras kunder kan se NHL-hockeyn i höst utan Viasat Hockey.


Canal Digital har tidigare haft ESPN America tillgängligt för en liten del av sina kunder men lyfter genom ett nytt avtal in kanalen i sitt Familjepaket.

– Jag kan inte säga några siffror men det ror sig om 100.000-tals kunder. Nio av tio hos oss har just Familjepaketet, säger Jenny Pedersén, pr- och informationsansvarig på Canal Digital.

ESPN är de som har rättigheterna till NHL och som har sålt dem vidare till MTG och Viasat i Norden. Men genom att lyfta in den amerikanska kanalen får svenska tv-tittare nu två alternativ.

– En del matcher kommer att gå i båda kanalerna men sammantaget kommer ESPN America sända fler matcher, säger Jenny Pedersén.

Kanalen kommer att finnas tillgänglig i Canal Digitals Familjepaket från och med 15 september. Förutom NHL-hockeyn sänder den bland annat baseboll och basket.

ESNP America finns även som tilläggskanal hos Com Hem.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.