Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Camilla Rydbacken: "För spännande för att inte tacka ja"

Publicerad: 4 Maj 2017, 08:05
Uppdaterad: 5 Maj 2017, 13:03

Camilla Rydbacken.

UPPDATERAD. Camilla Rydbacken lämnar Nordisk Film TV och blir ny program- och utvecklingschef för MTG Sverige.


Ämnen i artikeln:

MTGNordisk Film TV

TV-veteranen Camilla Rydbacken lämnar Nordisk Film TV, dit hon värvades så sent som i november förra året till en roll som operativ innehållschef.

Tanken var inte att sluta så snart, men när hon fick erbjudandet att bli ny program- och utvecklingschef för MTG Sverige kunde hon inte tacka nej.

– Att vara på produktionsbolagssidan har varit jättehärligt och lärorikt på alla sätt, jag har definitivt fått förnyad förståelse för produktionssidan. Nordisk Film TV är dessutom ett spännande bolag, hungrigt och framåt med duktiga medarbetare, så jag har lärt mig mycket som jag kommer att ha med mig framåt. Men jag har ju varit på kanalsidan i många år och den är en stor del av mitt hjärta. När nu den här chansen dök upp kände jag att det var för spännande för att inte tacka ja.

Innan Nordisk Film TV var Camilla Rydbacken chef för lokala produktioner på Discovery Networks Sweden, där hon anställdes på Kanal 5 redan 1997.

I sin nya roll får hon ansvar för alla MTG:s egna produktioner på TV3, TV6, TV8 och TV10 samt på Viafree, och kommer att jobba med att identifiera nya och utveckla befintliga programformat.

Dessutom kommer hon att vara huvudkontakten gentemot produktionsbolagen bakom MTGs program, liksom ansvara för MTG Sveriges team av exekutiva producenter.

– Det jag fastnade för hos MTG är att det är ett så spännande bolag, som ligger i framkant och är snabbfotade och föränderliga. Dessutom finns där en kultur och miljö som jag tror kommer passa mig riktigt bra, säger Camilla Rydbacken och fortsätter:

– Innehållet kommer definitivt att vara mitt fokus. Det som är min styrka är storytelling och jag tror mig ha en känsla för vad publiken vill ha. Jag tycker om att berätta en bra historia som engagerar människor och att hitta karaktärer som lämnar avtryck.

Camilla Rydbacken kommer att tillträda sin nya roll den 1 juni och rapportera till Karolina Stallwood som tillträdde som ny innehållsdirektör för MTG Sverige i april.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGNordisk Film TV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.