Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Camilla Filipsson ny publikombudsman

Publicerad: 29 Mars 2011, 11:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:16

TV4-gruppens presschef Camilla Filipsson blir kanalens nya publikombudsman - en utveckling av tittarombudsmannen.


Ämnen i artikeln:

TV4

I september gick tittarombudsmannen Janne Andersson i pension efter 20 år på TV4 - en kanal som han jobbat med från starten.

Sedan dess har det varit oklart om vad som ska hända med hans gamla titel. Nu står det klart att TV4 istället får en "publikombudsman".

Syftet är att "stärka, fördjupa och förnya relationera med publiken på alla TV4-gruppens plattformar" och TV4:s första publikombudsman blir Camilla Filipsson, som tidigare varit tillförordnad presschef för TV4-gruppen.

– Jag är jätteglad över det här. Det har väl funderats kring, marinerats och vridits på i huset men vi har saknat den här funktionen tidigare. När vi har talat om det har vi kommit fram till att vi måste fördjupa den här tjänsten och nå ut på fler plattformar, säger Camilla Filipsson till dagensmedia.se.

Hur känns det att byta från journalister till arga tittare?

– Eller byta från arga journalister till glada tittare. Nej men det är klart att det kommer bli en skillnad. Det ena är en yrkesgrupp och det andra är vår publik. Hur den skillnaden kommer se ut vet jag inte riktigt än men jag är helt säker på att det kommer bli lika kul.

I vilken riktning vill du ta den här nya tjänsten?

– Fokus kommer att ligga på att utveckla sociala plattformar där jag upplever att vi syns minst. Där upplever jag att vi har den största publikgruppen. Så det blir ett stort fokus på att utveckla tjänster inom de sociala nätverken.

Publikombudsmannen kommer också få en egen sajt som ska fungera som ett "levande och ständigt uppdaterat forum" där tittarna kan diskutera med tv-ledningen och profiler inom TV4-gruppen.

Camilla Filipsson börjar den nya tjänsten den 1 augusti och fram tills dess ska uppdraget mejslas ut.

Läs intervjun med Janne Andersson här.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.