Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Camilla Clarke lämnar MTG – efter 27 år

Publicerad: 8 juni 2015, 13:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:59

Camilla Clarke, tablå- och inköpsansvarig på MTG TV, slutar och flyttar till Portugal.


Ämnen i artikeln:

MTG

Camilla Clarke började på MTG TV 1988, jobbade i London de första åtta åren, och har sedan dess hunnit med en rad olika roller inom företaget. Hon har bland annat varit inköpschef samt programchef under en kortare period. Nu senast har hon haft titeln tablå- och inköpsansvarig för TV3 och TV8.

Den 23 Juli gör Camilla Clarke sin sista dag på MTG innan hon lämnar landet.

– Jag har varit 27 år inom företaget så det kan vara dags att göra något annat. Jag ska flytta till Portugal, börja ett helt nytt liv på ny ort och med nytt klimat. Jag ska förmodligen inte jobba alls, isåfall blir det på frilansbasis, men det här är verkligen en livsförändring. Min man har inte jobbat på ett tag så vi ska njuta av livet, säger hon till Dagens Media.

Hur känns det att lämna MTG efter så många år?

– Jag vet inte riktigt, jag har inte slutat än, men det kommer nog att kännas hur konstigt som helst. Jag har tillbringat hela mitt vuxna liv på MTG så det blir jättejättekonstigt. Men förr eller senare behöver man gå vidare och nu var tajmingen rätt.

Vad kommer du att minnas mest från din tid?

– Jag har lärt mig så kolossalt mycket, träffat och jobbat med massa fantastiska människor, det är de jag kommer komma ihåg mest. Jag skulle aldrig ha stannat så väldigt länge om jag inte hade trivts jättebra. Det finns utmaningar, det händer jättemycket inom linjär-tv just nu, det är kanske inte framtidens melodi superlångsiktigt, men än finns det massa liv i fri-tv. Jobbmässigt finns det massa roliga utmaningar, beslutet att sluta togs på det personliga planet.

Hur har MTG förändrats genom åren?

– Det är väldigt annorlunda idag. När jag började var det en nybyggaranda, reklam-tv höll på att starta och vi experimenterade och testade saker. Allt var möjligt. MTG har vuxit till en jättekoncern i dag, så allt är jätteannorlunda.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev