Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

(C) vill släppa public service fritt

Publicerad: 28 September 2015, 10:30
Uppdaterad: 1 April 2016, 13:20

Centerpartiet vill att allt public service-producerat material ska släppas fritt.


Ämnen i artikeln:

Centerpartiet

I helgen höll Centerpartiet partistämma. Bland annat kom partiet fram till att allt material som produceras av public service, det vill säga SVT, SR och UR, ska släppas fritt och vara gratis för andra aktörer att använda. Både andra medier och allmänheten.

”För mig handlar detta om att låta public services syfte vara viktigare än dess kanaler”, skriver centerpartisten Niels Paarup-Petersen, som ligger bakom motionen, i ett mejl till Dagens Media.

”Enligt sändningstillståndet ska public service medierna ’präglas av folkbildningsambitioner’. Men trots den teknologiska utvecklingen fokuserar public service fortfarande mer på kanaler än spridning av innehåll. Som tvingade betalare av public service medierna bör vi kräva att vi får mest möjlig nytta, kunskap och demokratiskt samtal för de pengar som läggs in i public service. Därför bör det material som publiceras erbjudas alla helt fritt. Det är en rimlig princip och nu även Centerpartiets officiella politik”, fortsätter han.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Centerpartiet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.