Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

C More Tennis går i graven

Publicerad: 4 November 2016, 11:36
Uppdaterad: 4 November 2016, 12:04

Dagens Media kan avslöja att sportkanalen C More Tennis läggs ner. "Diskussioner pågår", säger Johan Gustafsson, nordisk kommunikationschef på C More.


Ämnen i artikeln:

C More

C More slopar sin tenniskanal och väljer samtidigt att inte förlänga sina rättigheter med ATP- och WTA-turneringar. 

– Våra stora tennisavtal löper ut vid årsskiftet och diskussioner pågår. Den här hösten har varit startskottet på en enorm och långsiktig sportsatsning där vi bland annat skrivit rekordlånga avtal med SHL och HockeyAllsvenskan, samtidigt som vi adderat högstaligorna i handboll och innebandy. Eftersom vi exempelvis sänder samtliga matcher måste vi helt enkelt optimera utrymmet i kanalerna, säger Johan Gustafsson, nordisk kommunikationschef på C More, till Dagens Media.

Varför är det just C More Tennis som läggs ner?

– Vi ser hela tiden över paketeringen av vårt innehåll och vad som ger störst värde till våra tittare. Nu har vi gjort bedömningen att tenniskanalen kan användas på ett bättre sätt under ett annat namn. Förra torsdagen visade vi exempelvis sex SHL-matcher, fyra allsvenska matcher samt golf, tennis och handboll. Allt innehåll ryms inte i de linjära kanalerna, men alla som har C More digital-tv har också tillgång till streamingtjänsten, säger Johan Gustafsson.

Trots skrotningen av kanalen hoppas Johan Gustafsson ändå att tennispubliken även fortsättningen kommer kunna söka sig till C More.

–  Vårt sportutbud är enormt starkt. Tennis har en plats i C Mores hjärta, säger Johan Gustafsson.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

C More

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev