Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

C More om tappet: "Påverkar inte vår långsiktiga strategi"

Publicerad: 24 mars 2017, 12:10
Uppdaterad: 24 mars 2017, 12:48

"Att äga Allsvenskan-rättigheterna är inte en förutsättning för att äga den lokala positionen", säger Johan Gustafsson, nordisk kommunikationsdirektör på C More. Foto: C More/ Wikimedia Commons

UPPDATERAD. C More förlorar Allsvenskan när Discovery tar över rättigheterna från och med 2020. C More har som strategi att äga den lokala positionen, men håller inte med om att tappet skulle påverka den långsiktiga strategin.


Ämnen i artikeln:

C MoreDiscovery

Discovery vinner rättigheterna för Allsvenskan – ett avtal värt hela 3 miljarder kronor, enligt Sportbladet.

Discovery betalar under 2020-2025 cirka 540 miljoner kronor för rekordavtalet per år.

Det här innebär att C More/TV4-gruppen förlorar rättigheterna att sända svensk elitfotboll på herrsidan. Det nuvarande avtalet sträcker sig till och med 2019, alltså i tre säsonger till.

Redan innan hade uppgifterna om att Discovery köper rättigheterna läckt ut då den tidigare Expressenmedarbetaren Mathias Lühr meddelade detta via Twitter.

Prislappen på avtalet är rekordhögt då C More/TV4-Gruppen betalar 245 miljoner kronor per år för rättigheterna i dagsläget.

Det här kan innebära ett hårt slag för C More som har som strategi att bygga en stark position på en lokal marknad och vara ledande inom svensk sport och underhållning.

C Mores nordiska kommunikationsdirektör, Johan Gustafsson, håller dock inte med om den bilden.

Vad innebär det att ni förlorar rättigheterna?

– För vår del så är det ganska odramatiskt. Vi har Allsvenskan i tre år till, och har fullt fokus på premiären näst helg. Det är klart att det är en fin rättighet att ha och det kommer det säkert vara 2020 också när bolag x tar över, men det är väldigt lång tid kvar till dess, säger han till Dagens Media.

C More har ju som strategi att ta en stark lokal position, påverkar inte det här er långsiktiga strategi?

– Vi vill äga den lokala positionen både när det kommer till film, serier och sport. Det är klart att det underlättar att bygga en sådan position om vi har alla de rättigheterna. Men att äga Allsvenskan-rättigheterna är inte en förutsättning för att äga den lokala positionen. Ponera att vi i framtiden skulle ha internationella sporträttigheter, så går det fortfarande att göra en lokal och nära paketering av dessa. Det här påverkar inte vår långsiktiga strategi.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

C MoreDiscovery

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News