fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

C More lanserar hybridstreaming

Publicerad: 15 oktober 2021, 06:54

C More lanserar hybridstreaming. Foto: C more

Netflix höjde nyligen sina priser. HBO sänkte sina i samband med att bolaget annonserade att HBO Max kommer till Sverige. Nu lanserar C More hybridstreaming med TV4 – med reklamavbrott.

Ämnen i artikeln:

HBONetflixTV4C MoreStreaming

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


På torsdagen annonserade C More att de lanserar en ny hybridtjänst för streaming. Nu ska användare med deras bas-paket få möjlighet att streama TV4:s program med reklam. Den nya tjänsten är första gången en streamingtjänst försöker sig på en hybridtjänst. Tjänsten ingår i alla deras paket, från det billigaste till det dyraste C More Premiun Plus som kostar närmare 500 kronor i månaden.

”Unikt erbjudande”

– Vi är glada över att nu kunna erbjuda TV4:s innehåll i alla våra paket. Det är ett viktigt komplement till vårt starka innehåll av drama och sport som gör att vi verkligen är en tjänst för alla. Det är ett unikt erbjudande där vi kan ge våra kunder tillgång till mer innehåll på en och samma plattform, utan att höja några priser, säger Jens Håkansta, Head of C More, i ett pressmeddelande.

– Reklamaffären är grunden för att samla Sverige framför TV4:s program med nyheter, underhållning, sport och drama. Genom det här nya samarbetet ökar vi den digitala räckvidden och mängden data vi kan erbjuda Sveriges annonsörer, säger Mathias Berg vice vd på TV4. 

HBO sänker priset

För en dryg vecka sedan annonserade Netflix att de höjer priserna för sin streamingtjänst.

Lågupplösta Basic-varienten gick från 89 till 99 kronor medan Standard-abonnemang gick upp från 109 till 129 kronor, och innefattar uppspelning i Full HD och att två användare samtidigt kan använda tjänsten. Deras Premium-tjänst, med uppspelning i 4K och upp till fyra användare. Gick från 159 kronor i månaden till 179 kronor. 

HBO gick ut med att de i stället sänker priset när bolaget lanserar deras streamingtjänst HBO Max i Sverige den 26 oktober. Vid lansering kommer standardpriset sänkas från 109 kronor per månad till 89 kronor per månad på den svenska marknaden. Ett årsabonnemang ligger på 699 kronor.

LÄS MER: Så blir tv-operatörernas roll på framtidens streamingmarknad 

Alla C Mores olika streaming-paket

C More Bas – Film, serier och barninnehåll, inklusive SF Kids. TV4-program med reklam och 10 tv-kanaler (109kr)

C More Standard – Film, serier och barninnehåll, inklusive SF Kids. TV4-program utan reklamavbrott, 16 tv-kanaler samt realityserier från Hayu (139 kr)

C More Plus – Allt innehåll i standardpaketet (18 tv-kanaler), UEFA Champions League, Alla matcher i LaLiga, Seria A, MLS och landslagsmatcher samt livesport från hela världen med golf, tennis, speedway, basket m.m. (299 kr)

C More Premium – Allt innehåll i standardpaketet (25 tv-kanaler), Hela SHL, HockeyAllsvenskan och SDHL, Alla matcher i LaLiga, Seria A, MLS och landslagsmatcher samt livesport från hela världen med golf, tennis, speedway, basket m.m. (499kr)

C More Premium Plus – Hela C Mores utbud av underhållning och sport inklusive UEFA Champions League, SHL, HockeyAllsvenskan och SDHL samt möjlighet att streama utvalda matcher i Ultra HD. (499 kr)

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev