torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

C More köper Strives fotbollsrättigheter

Publicerad: 9 augusti 2019, 12:09

Foto: TV4

C More köper de svenska rättigheterna till La Liga, Serie A och Major League Soccer (MLS). Ligorna har tidigare sänts på Strive.

Ämnen i artikeln:

StriveZlatanZlatan IbrahimovicC More

LDV

Lucas De Vivo


Streamingtjänsten Strive Sports skapades av IMG då ingen aktör ville köpa sändningsrättigheterna för tre stora fotbollsligor som IMG ägde, och det fanns en risk att matcherna inte skulle visas för svenska kunder.

Sedan dess har Strive erbjudit La Liga, Serie A och Major League Soccer (MLS) till svenska sportentusiaster. 

Men nu har C More, som ägs av Bonnier Broadcasting, lagt vantarna på sändningsrättigheterna. 

Redan i helgen börjar C More sända matcher från ligorna. Under en övergångsperiod kommer matcherna också fortsättas att visas på Strive. 

– Vår yttersta ambition är att samla sport som är relevant för en bred publik, och efter att ha följt det växande intresset för de här ligorna ser vi att de är ett perfekt komplement till vårt redan starka innehåll, inte minst all landslagsfotboll, säger Johan Cederqvist, kanalchef sportkanaler, TV4 och C More i ett pressmeddelande. 

Rättigheterna gäller fram till 2021 för Seria A och La Liga. MLS-avtalet sträcker sig till 2022. 

– C More har följt vad vi byggt upp, och de bygger själva upp ett starkt fotbollserbjudande med La Liga, Serie A, MLS, landslagens EM- och VM-kvalmatcher, UEFA Nations League och mästerskap på både herr- och damsidan. Jag är glad att de här rättigheterna hamnar i så erfarna händer, säger Kristian Hysén, vd för IMG, som driver Strive Sport i ett pressmeddelande.

Det billigaste paketet för att få tillgång till La Liga och Seria A via C More kommer att kosta 199 kronor i månaden. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev