Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

C More köper NBA-rättigheter

Publicerad: 25 oktober 2017, 08:52
Uppdaterad: 25 oktober 2017, 08:56

LeBron James som spelar för NBA-laget Cleveland Cavaliers. Foto: TT

C More säkrar NBA-rättigheter och ska sända basketligan i nya kanalen Sportkanalen.


Ämnen i artikeln:

C More

I mitten av oktober 2017 startade C Mores nya kanal Sportkanalen, som Dagens Media tidigare rapporterat om.

Nu meddelar C More att de köpt rättigheterna för att sända basketligan NBA.

Från och med torsdag kommer Sportkanalen en gång i veckan sända magasinet "NBA Action" som tar upp höjdpunkter, analyser och "snackisar". Varje söndagskväll kommer veckans match visas i kanalen. Den första matchen går av stapeln den 29 oktober då San Antonio Spurs möter Indiana Pacers.

– Med NBA:s nya schema kan vi varje vecka erbjuda matcher live på sen kvällstid så att man kan följa något av det bästa som finns i idrottsvärlden utan att behöva vända på dygnet. Det blir 1-2 matcher i veckan i grundserien innan vi ökar rejält i slutspelet, säger Johan Cederqvist, programchef Sport på Bonnier Broadcasting, i ett pressmeddelande.

Sportkanalen har köpt rättigheterna för att visa både grundserien och slutspelet som börjar i april och pågår i cirka två månader.

– Utöver livematcherna och NBA Action kommer vi dagligen visa höjdpunkterna från nattens matcher i nyheterna och Sportcentralen, säger Johan Cederqvist.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

C More

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.