Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

C More jublar över serien "Saknad"

Publicerad: 1 Februari 2017, 07:00
Uppdaterad: 1 Februari 2017, 07:10

"Det är kul att se att kvalitet lönar sig", säger Manfred Aronsson om serien Saknad.

Orginalserien "Saknad" har enligt C More streamats mer än Beck och vd:n Manfred Aronsson jublar över mottagandet. "Det är vår mest framgångsrika lansering av svensk egenproducerad drama någonsin", säger han.


Ämnen i artikeln:

C More

C Mores satsning på egenproducerat drama tycks ha gett resultat. Colin Nutleys dramaserie "Saknad", som är C Mores första orginalserie, har streamats mer än vad de senaste fyra Beck-filmerna gjorde under deras respektive premiärmånad.

– Extra roligt att redan hälften av hela vår kundbas har sett serien under de här veckorna den har gått på C More. Det är vår mest framgångsrika lansering av svensk egenproducerad drama någonsin. Den slår till och med våra Beck-premiärer, Sveriges mest folkkära polis, och det säger något om efterfrågan på den här typen av serier, säger Manfred Aronsson, vd på C More till Dagens Media och fortsätter:

– Vi hade också en stark kampanj, en kombination av TV4, utomhus och sociala medier, och vi märkte att det fanns ett tydligt sug efter serien.

Tidpunkten för när serien lanserades har också haft inverkan menar Manfred Aronsson.

– Det har blivit en tradition för C More att på nyårsdagen bjuda på en stor urpremiär senaste åren Beck och nu Saknad. Vi hoppas folk uppskattar denna tradition från C More, kanske till och med mer än den bakis-tv som tidigare erbjudits – med all respekt för Ivanhoe, backhoppning och nyårskonserter från Wien.

Att hälften av C Mores streamingkunder tittat på "Saknad" under januari månad ser Manfred Aronsson som ett tecken på att satsningen på lokalt orginaldrama är rätt väg att gå.

– Det är kul att se att kvalitet lönar sig. Det är en påkostad serie och det hade varit extra jobbigt om få hade tittat såklart. Även "Gåsmamman" har fungerat enormt starkt och jag tror att C More har en tydlig position bland streaming-tjänsterna med svensk drama av hög kvalitet. Det är brett svenskt innehåll inom framför allt drama, sport och barn som kan göra en tydlig skillnad för oss mot övriga tjänster och det enda vi kan göra för att konkurrera på riktigt. 

I början av mars har C More-serien "Farang" premiär med Ola Rapace i huvudrollen och Manfred Aronsson hoppas på samma mottagande som "Saknad" fick.

– Det är ytterligare en väldigt påkostad kvalitetsserie som garanterat kommer beröra, även om det kanske är en något smalare serie än "Saknad" som hade ett mer brett anslag.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

C More

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev