måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

C More i avtal med Britbox

Publicerad: 14 december 2021, 09:51

Foto: Janne Næss + Britbox

C More tecknar avtal med Britbox och adderar mer brittiskt innehåll till sin streamingtjänst.

Ämnen i artikeln:

C More

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Från och med i början av 2022 kommer innehåll från Britbox finnas tillgängligt på C More. Detta efter att C More och Britbox har ingått ett nordiskt avtal som konkret innebär att C More-kunder i Sverige, Danmark och Finland kan ta del av över 3000 timmar av brittiskt innehåll. Innehåll från Britbox kommer även sändas via TV 2 i Norge. 

– Brittiskt drama har sedan länge varit väldigt uppskattat hos den nordiska publiken och vi ser detta som ett perfekt komplement som tillför både bredd och djup till vår innehållskatalog, säger Anna Chrona, head of commercial på C More, i ett pressmeddelande. 

Britbox är ett samarbete mellan brittiska BBC och ITV och innehåller både nya och klassiska titlar. 

– Vi är glada över partnerskapet med C More och ser detta kliv in på den nordiska marknaden som nästa steg i vår globala expansion, säger Reemah Sakaan, vd på Britbox International. 

Nyligen tecknade C More även ett avtal med Walter presents där det handplockade innehållet från medgrundaren och tv-producenten Walter Iuzzolino kommer få en egen flik på C More. 

– Det kommer att bli som en tjänst i tjänsten på C More, med handplockat kvalitetsdrama. Det finns inget motsvarande i någon annan betaltjänst, och med detta blir vi globalt en destination för Europas största innehåll, sade Anna Chrona till Dagens Media i november. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev