Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

C More: Förlusten är halverad

Publicerad: 1 Februari 2016, 09:10
Uppdaterad: 1 Februari 2016, 09:15

Blödande C More storsatsar på svenska sporträttigheter. Vd:n Manfred Aronsson uppger nu att fjolårets brakförlust är halverad.


Ämnen i artikeln:

C MoreManfred Aronsson

Att Bonniers betal-tv-bolag C More, som köptes för 3 miljarder kronor, blöder har varit känt länge. Dagens Media avslöjade i höstas att förlusten ökat till en halv miljard kronor, den största sedan Bonnier tog över.

– Det är såklart ytterst allvarligt med så stora förluster de senaste åren, men istället för att bara skära kostnader för att förbättra resultatet på kort sikt så investerar vi i organisation, teknik och varumärke, sade vd:n Manfred Aronsson.

Han har uppdraget att städa upp, skära bort olönsamma delar och vässa erbjudandet. Strategin är tydlig. C More profilerar sig genom svensk sport, och svenskproducerat drama. Konkurrenten Viasat går istället på de stora – och svindyra – internationella fortbollsrättigheterna.

Nu uppger Manfred Aronsson för Dagens Industri att C Mores resultat förbättrats kraftigt under 2015.

– Vi har varit tvungna att både gasa och bromsa för att ta oss framåt, men vi halverar förlusten från 2014, säger han till Dagens Industri.

Det skulle i runda slängar betyda en förlust på 250 miljoner kronor för 2015.

Bonniers jätteprojekt, med en gemensam plattform för rörlig bild, är kraftigt försenad. Lansering väntas under året.

– C More kommer förhoppningsvis att gå med vinst senast 2017. Hade det inte varit för negativa valutaeffekter av dollarn hade vi varit nära break-even 2016, säger Manfred Aronsson till Dagens Industri.

 

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

C MoreManfred Aronsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.