söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

C More förlänger rättigheterna till Serie A

Publicerad: 23 juni 2021, 12:19

C More knyter till sig rättigheterna för att sända Serie A fram till våren 2024.

Ämnen i artikeln:

SporträttigheterC More

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


C More förlänger rättigheterna för att visa italienska Serie A fram till våren 2024. 

– Det är helt enastående att vi har möjligheten att erbjuda våra tittare världens bästa fotboll från såväl landslag som klubblag. Italiensk fotboll har en stark ställning hos våra tittare, både i kraft av Ibrahimovic och Kulusevski och de klassiska klubbarna. Intresset har vuxit sig ännu starkare under de senaste åren, säger Johan Cederqvist, chef för C Mores kanaler och rättigheter, i ett pressmeddelande. 

Hur mycket C More har betalat för rättigheterna vill Johan Cederqvist inte avslöja när Dagens Media frågar. 

– Vi kommenterar inte detaljer kring våra avtal i media. 

Det var i augusti 2019 som C More köpte de svenska rättigheterna för att visa Serie A, och även La Liga samt Major League Soccer (MLS), av streamingtjänsten Strive sports.

I maj 2020 stod det även klart att C More förlänger sina rättigheter för att visa La Liga fram till våren 2026, vilket innebär att de visar ytterligare sex säsonger. 

Rättigheterna för att visa MLS sträcker sig fram till 2022. Huruvida C More kommer att förlänga även dessa rättigheter är än så länge oklart.

– Vi har en och en halv säsong kvar av vårt nuvarande avtal med MLS. Vi kommenterar inte eventuella rättighetsförvärv i media, säger Johan Cederqvist. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev