Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Byggbolagets motattack – lägger ut allt på nätet

Publicerad: 3 mars 2011, 08:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:19

Byggbolaget, som granskades av TV4:s Fuksbyggarna, filmade själva konfrontationen. Nu finns allt på nätet.


Ämnen i artikeln:

FuskbyggarnaTV4

Säsongsavslutningen av TV4:s Fuskbyggarna stoppades på grund av något som ”rör de medverkande”, enligt exekutiva producenten Matilda Snöwall.

Men det som TV4 inte berättar är att Byggbolaget X-Tra Lagom Produktion – som skulle ha figurerat i programmet – har gått till kraftfull attack mot programmet.

På en sajt, med rubriken MITT FÖRSÖK TILL UPPRÄTTELSE EFTER DETTA KRÄNKANDE PROGRAM "FUSKBYGGARNA TV4", har bolaget lagt upp all dokumentation om fallet.

De har även lagt upp en en och en halv timme lång filmad sekvens, där konfrontationen med Fuskbyggarna syns i sin helhet.

”TV4 fick göra intervjun i vårt hem. Intervjun tog en och en halv timme. MAX 2 minuter kom med i programmet, trots löften om att min åsikt skulle få komma fram. Därför lägger jag ut hela intervjun i oklippt format och vissa klipp på delar som jag tycker är viktigast”, skriver bolagets Leif Halvarsson.

Men enligt Matilda Snöwall, exekutiv producent på TV4, har kanalens beslut inte något med innehållet i programmet att göra.

– Programmet är, likt de andra i programserien sakligt korrkekt och väl underbyggt.

Varför stoppade ni programmet?

– Det är frågor av väldigt privat karaktär. Jag vill inte gå in på det närmare just eftersom det rör frågor av privat karaktär.

Det har alltså ingenting att göra med innehållet i programmet?

– Nej.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FuskbyggarnaTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.