Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Brott och straff" – Aftonbladets nya krimprogram

Publicerad: 2 Maj 2017, 13:24
Uppdaterad: 2 Maj 2017, 14:38

Olivia Svenson och Oisín Cantwell leder Aftonbladets krimprogram "Brott & straff".

Aftonbladet rullar ut nya programmet "Brott & straff" med Olivia Svenson och Oisín Cantwell som programledare.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Det var i december förra året som Expressen meddelade att de kommer ta över Aftonbladet TV:s krimprogram "Brottscentralen".

Aftonbladet valde att säga upp beställningen på "Brottscentralen" då programmet varken levererade den onlinejournalistik tidningen ville ha eller drev nya intäkter.

Nu lanserar Aftonbladet programmet "Brott & straff" med Olivia Svenson och Oisín Cantwell som programledare. Aftonbladet är dock noga med att poängtera att det nya programmet inte är menat att ersätta "Brottscentralen", utan är en del i Aftonbladets satsningar på rörlig krimjournalistik framöver.

Programmet kommer ta upp uppmärksammade kriminalfall, med utgångspunkt från tidningens 90-åriga bildarkiv.

– Med Brott & Straff fördjupar vi oss i historierna vi inte kunnat släppa och låter tittarna se dem ur nya perspektiv, säger Mia Lindqvist, program- och affärschef Aftonbladet TV, i en kommentar.

I premiäravsnittet på onsdag kommer det välkända fallet med den försvunna flickan Madeleine McCann tas upp. Samma dag som programmet har premiär, den 3 maj, är det nämnligen tio år sedan hon försvann från ett hotellrum i Portugal.

– Vi tar upp klassiska kriminalfall som engagerat väldigt många människor genom åren. Det känns spännande att med hjälp av Aftonbladets fantastiska bildarkiv och Oisíns skarpa hjärna få en möjlighet att samtala om och belysa fallen i ett helt nytt programformat, säger Olivia Svenson, i en kommentar.

"Brott & straff" produceras av Kajsa Lindohf som har lång erfarenhet av krimjournalistik och arbetat med produktioner som "Veckans Brott", "Efterlyst" och "Kalla Fakta". Programmet sänds fem gånger under våren och varje avsnitt är cirka tio minuter långa.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.